Cod portocaliu de ploi torențiale! Care sunt zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare nowcasting cod portocaliu de averse torenţiale pentru zonele de munte din patru judeţe din Moldova.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Potrivit meteorologilor, în intervalul 12:15 - 14:00, în judeţele Bacău, Suceava, Neamţ şi Vrancea, la munte, se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula local 35 - 40 l/mp, izolat 50 l/mp, trecător vijelie, grindină de dimensiuni mici şi frecvente descărcări electrice. 

"Sistemele noroase sunt în dezvoltare treptată şi vor avea o deplasare lentă", avertizează ANM. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Prognoza meteo pentru 16-29 iulie! Unde vor fi ploi torentiale și vijelii

Ploile vor continua în aproape toată ţara în următoarele două săptămâni, dar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru luna iulie, arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru perioada 16-29 iulie în BANAT

Valorile termice diurne vor fi apropiate de norme în primele zile ale intervalului şi vor fi de aproximativ 29 de grade, în medie. Ulterior vor marca o scădere, spre 26 de grade, pe 18 şi 19 iulie. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât, pe 22 iulie, se va atinge o valoare medie regională de 31 – 32 de grade.

În zilele următoare, maximele termice vor scădea uşor, iar în intervalul 24 – 29 iulie se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic pentru ultima decadă a lunii iulie. Minimele nocturne vor fi de 15 – 16 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, apoi se vor menţine la valori medii de 17 – 18 grade până la sfârşitul lunii. Vor fi ploi aproape în fiecare zi, dar mai intense şi pe arii mai extinse în jurul datei de 18 iulie.

Prognoza meteo pentru perioada 16-29 iulie în CRIŞANA

În primele două zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi normală din punct de vedere termic, astfel încât maximele diurne vor fi de 28 – 29 de grade, iar minimele nocturne de 15 grade, în medie. Pe 18 iulie vremea se va răci, iar temperatura maximă se va situa în jurul a 24 de grade, dar apoi regimul termic va marca o nouă creştere, astfel încât, pe 22 – 23 iulie, se vor atinge aproximativ 30 de grade.

Ulterior, până la finalul celei de a doua săptămâni de prognoză, se va menţine un regim termic normal, cu temperaturi diurne de 28 – 30 de grade, în medie. Minimele nocturne se vor situa între 16 şi 18 grade pe tot parcursul perioadei 18 – 29 iulie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată după data de 17 iulie, dar pe 18 iulie ploile vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse.

Citește aici prognoza pentru perioada 16-29 iulie în întreaga țară

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate