Condițiile inumane pe care le suportă românii plecați la cules de sparanghel în Germania: „Suntem asupriți! Muncesc de la 14 ore în sus”

În plină pandemie, românii s-au înghesuit să plece la muncă în Germania. Ajunși la fața locului, așteptările mari le-au fost spulberate.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Condițiile inumane pe care le suportă românii plecați la cules


In articol:

Deși au plecat să-și poată câștiga un trai mai bun, românii nu sunt mulțumiți de condițiile de muncă din Germania. Cei mai mulți dintre români au plecat la cules de sparanghel.

Așteptările lor au fost mari, un salariu generos în fiecare lună și contract de muncă, dar realitatea a fost alta. Românii sunt forțați să muncească 100 de ore pe săptămână.

”Nu vreau să exagerez, nu vreau să dramatizez situația, dar suntem asupriți. Ne-au băgat în niște barăci, ne-au promis locuri de muncă, locuri de muncă pe care nu le aveam. Am venit să câștigăm bani. Ne-au luat din aeroport, ne-au pus în așa zisă carantină și a doua zi ne-au scos la muncă în câmp. Aici sunt persoane care muncesc de la 14 ore în sus, mai mult de 100 de ore pe săptămână. Aseară de Înviere, eu unul personal, am muncit de seara de la ora 8 până dimineață la ora 8”, a declarat unul dintre muncitorii aflați în Germania, potrivit Antena 3.

Citeste si: Numărul deceselor continuă să crească în ziua de Paște. Bilanţul a ajuns la 451

Citeste si: Vești bune din Italia! Număr record de persoane vindecate într-o singură zi

Citeste si: Cum și-a "reclamat" un tată copilul de 12 ani la Poliție. În plină carantină, oamenii legii au înconjurat locuința lor

Același bărbat susține că pe germani nu îi interesează că ei pot prezenta un pericol și ar trebui să mai stea în carantină.

Lucrurile stau la fel și pentru românii care au plecat să presteze alte munci. Șoferii de TIR sunt obligați să conducă non-stop.

Câți bani câștigă românii care au plecat în plină pandemie la cules sparanghel în Germania?

Muncitorii români plecați la muncă în străinătate sunt plătiți la lădița de sparanghel cules, pentru care câștigă aproximativ 60 de cenți, potrivit declarațiilor unui român de 43 de ani din Timiș.

„Sunt zile în care culeg 50 de lădiţe de sparanghel sau zile în care culeg 100 de lădiţe de sparanghel, în funcţie de vreme, de orele suplimentare pe care vreau să le lucrez sau de cât de mult chef am”, a declarat un muncitor român. (Citeste si: Scandal între mai multe persoane în județul Brașov. 18 persoane au fost duse la Poliţie)

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate