Confesiunea celebrului fotograf Emanuel Tânjală: ”Mircea Dinescu, marea mea dezamgire și nu numai el”

Emanuel Tânjală a acordat un amplu interviu anul trecut, în care a vorbit despre personalitățile cu care a lucrat, dar și despre ce a făcut în America.

Autor: Petru Luca

Celebrul fotograf român Emanuel Tânjală a acordat un amplu interviu anul trecut, pentru site-ul radiometafora.ro, în care a vorbit despre personalitățile cu care a lucrat, dar și despre ce a făcut în America. Tânjală a enumerat cronologic marile nume cu care a lucrat, dar și-a exprimat și punctul de vedere referitor la caracterul unora. 

Citeste si: Declarația pe proprie răspundere. Greșeala pe care o fac mulți români! Vă poate costa scump

Citeste si: Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”

”Cronologic: Aurel Mihailopol şi Edmund Hoffer, cei mai de seamă fotografi de presă din perioada mea; pictorul Corneliu Baba, sculptorii Ion Jalea, Gheorghe Apostu, Patriciu Mateescu, Pavel Bucur şi Nicăpete; actorii Costache Antoniu, Radu Beligan, Colea Răutu, Amza Pelea, Iurie Darie, Mircea Şeptilici, Constantin Rauţchi, Marin Moraru, Oana Pelea, Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu, Ion Lucian, Victor Rebengiuc, Silviu Stănculescu şi lista nu se mai poate termina nici mâine; scriitorii Eugen Barbu, Fănuş Neagu, Nicolae Manolescu, Marin Sorescu, Miron Radu Paraschivescu, Adrian Păunescu, şi iar mulţi alţii; regizorii în frunte cu Lucian Pintilie, Savel Stiopul, Mihu Vulcănescu, Mircea Veroiu, Dan Piţa, Petringenaru, Geo Saizescu, Dinu Cernescu, Dinu Tănase, Ion Cărmăzan, Stere Gulea, Liviu Petru Maier şi mulţi alţii; muzicieni, compozitori, Sergiu Celibidache. Apoi Ceauşescu, Iliescu, Mircea Dinescu, marea mea dezamăgire şi nu numai el. Este o listă imensă cu personalităţi care m-au dezamăgit.

Să nu îl uităm pe istoricul Giurescu, care a emigrat în America imediat după 1980 şi în 2013 era la masă cu o mână de foşti securişti, la Târgul de carte Gaudeamus, luându-le apărarea „patrioţilor“ securişti”, s-a confesat Tânjală pentru radiometafora.ro.

Citeste si: Cine este soția lui Alexandru Arșinel! Femeia este imobilizată la pat- kfetele.ro

Citeste si: Ce a făcut fiul lui Arșinel după ce a murit marele actor! Imaginile au apărut pe internet..- bzi.ro

Apoi, Emanuel Tânjală a explicat cum s-a decis, pe vremea lui Ceaușescu, să fugă din România și să se stabilească în Statele Unite ale Americii, unde și-a continuat cariera remarcabilă. 

Citește CONTINUAREA materialului pe știrilekanald.ro!

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Fără vaccin, ieșirea din carantină poate avea efecte devastatoare. Ce ne poate salva de un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19?

Muncitorii români au ajuns în Germania. Reacții halucinante din partea politicienilor: „Vin la noi pentru că trăiesc în sărăcie”

Țara în care bilanțul oficial e departe de realitate. Oamenii mor, sunt incinerați și aruncați în apă

5 zodii trec prin momente de vis în această săptămână. Taurii reușesc, în sfârșit, să își capete titulatura de antreprenori

TONI IURUC, în stare de șoc! Ce a făcut Simona Halep după divorț. Acum totul este clar

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Cea mai gustoasă rețetă pentru iarnă. Gogoșari în sos de muștar. Simplu și delicios

Doliu în sportul românesc! A murit un fotbalist cu peste 100 de meciuri în Liga 1! A făcut infarct chiar pe teren!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies