Coronavirus. Câte ore poți purta o mască? Anunțul făcut de Raed Arafat

Autoritățile oferă noi soluții în lupta cu pandemia de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Coronavirus. Câte ori poți purta o mască? Anunțul făcut de Raed Arafat


In articol:

Autoritățile au anunțat că, din data de 15 mai, unele din măsurile de protecție luate în plină pandemie de coronavirus se vor relaxa. Chiar și așa, cetățenii trebuie să aibă grijă pentru a evita infectarea. Purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie în locurile publice.

Coronavirus. Câte ore poți purta o mască de protecție?

Raed Arafat a anunțat că Metrorex încearcă să găsească o soluție pentru a preveni aglomerația la metrou. În plus, a precizat că măștile de protecție își pot pierde eficiența în timp, dacă sunt purtate pentru o perioadă prea mare.

Metroul lucrează la o modalitate de lucru pentru perioada de după 15 mai. E foarte importantă decalarea programului, pentru a ajuta transportul în comun. NU toată lumea trebuie să vină la muncă la aceeași oră. Pentru reducerea aglomerației, este nevoie și de munca de acasă. Cei care pot face asta, să o facă. Unele ministere o fac deja. Suuplimentăm autobuzele care vin pe o linie aglomerată. Masca va fi obligatorie în transportul public. Distanțarea în interiorul mijloacelor de transport va fi graduală. O mască poate fi purtată până la patru ore, până se umezește”, a spus Raed Arafat.

Citeste si: Alexandru Cumpanasu, reactie dura ce o fata a fost gasita moarta in Olt, in apropiere de Caracal

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că măștile vor fi găsite mai ușor și prețurile vor fi rezonabile, după ce, în ultima perioadă, măștile au ajuns să fie foarte greu de găsit, iar prețurile au crescut chiar și cu 400%.

Mă preocupă ca din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, și cu impunerea obligativității purtării măștii în spațiile închise în România, să se găsească măști de protecție în rețelele de retail sau farmacii, unde pot fi cumpărate foarte ușor si să aibă un preț rezonabil.

Mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei – 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față. Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locații. Asta a fost una din problemele importante discutate la întâlnirea de ieri de la Cotroceni. Asigur românii că Ministerul Economiei se va ține de acest obiectiv”, a spus Virgil Popescu.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate