Coronavirus China. Poșta Română, măsuri speciale din cauza coletelor venite de pe AliExpress

Coronavirus China. S-a declanșat alertă mondială din cauza virusului apărut luna trecută în China. Coronavirusul s-a răspândit rapid și în afara Chinei, fiind confirmate, potrivit ultimelor raportări, cazuri în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Vietnam, Singapore, Nepal, Australia, Malaezia, Canada și America.

Distribuie pe:

Coronavirus China. Poșta Română, măsuri speciale din cauza coletelor venite de pe AliExpress


In articol:

Mai mult decât atât, au fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire și în Europa. Experții sunt de părere că este o chestiune de timp până când virusul să se răspândească pe teritorul european.

Motiv pentru care, apar numeroase întrebări despre modul de transmitere al virusului, având în vedere faptul că din China sunt importate și expediate cele mai multe produse la nivel mondial.

Coronavirus China. Poșta Română, măsuri speciale din cauza coletelor venite de pe AliExpress

Coronavirus China. Poșta Română, măsuri de igienă

Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române, a vorbit despre șanse ca virusul să fie răspândit la noi în țară prin intermediul produselor comandate online. Poșta Română fiind principalul distribuitor al coletelor AliExpress în România.

"Toate coletele venite din China urmează procedurile uzuale de vămuire și distribuție", a precizat Horia Grigorescu pentru PSnews.

"Compania Națională Poșta Română a instituit deja un grup de lucru care monitorizează activitatea din Biroul de Schimb Internațional (BSI), acolo unde ajung toate coletele externe.

De asemenea, am luat hotărârea să suplimentăm măsurile de igienă și protecție a celor care intră în contact direct cu coletele provenite din China.

Citeste si: O farmacie a luat amendă de 500.000 de dolari după ce a încercat să profite de pe urma virusului ucigaș din China

Citeste si: Olivia Steer susține că a găsit leacul împotriva coronavirusului. Se poate prepara acasă, din câteva ingrediente

Citeste si: Dr. Mihai Craiu: De ce se protejează medicii cu ochelari! Măștile nu sunt suficiente, virusul se poate transmite și prin ochi! Cum te protejezi eficient

Astfel, în perioada imediată, se instalează dozatoare cu gel dezinfectant, iar angajații vor primi mănuși și măști medicale", a completat Horia Grigorescu.

Coronavirus China. Adrian Streinu-Cercel, managerul institutului "Matei Balş", exclude varianta transmiterii virusului prin intermediul coletelor

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, susține că este exclus ca virusul mortal să se transmită prin intermediul coletelor.

"E foarte puțin probabil acest lucru. Distanțele de obicei sunt foarte lungi și nu se pune problema. Nu asta este problema. Problema este persoana bolnavă, transmiterea de la om la om". a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Coronavirus China. Poșta Română, măsuri speciale din cauza coletelor venite de pe AliExpress

Coronavirus China. Cum se transmite și cum te protejezi de virusul 2019-nCoV

Coronavirusul din China se transmite de la animale la oameni și de la om la om. Este contagios și foarte periculos. Provoacă simptome asemănătoare gripei și nu reacționează la tratament cu antibiotic. Simptomele coronavirus China se manifestă precum o pneumonie, cu reacții în special la nivelul căilor respiratorii.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au oferit o serie de sfaturi pentru a evita transmiterea și infectarea cu coronavirus.

Virusul 2019-nCoV se transmite prin:

- contact direct cu un animal sau o persoană infectată
- prin secreții respiratorii, vorbire, strănut, tuse
- prin contact indirect, adică atingerea obiectelor și suprafețelor cu care au intrat în contact persoane infectate

Coronavirus China. Cum te protejezi de virus

Coronavirusul a apărut inițial în China, dar până acum au fost semnalate îmbolnăviri și în Japonia, Thailanda, Hong Kong, Coreea de Sud și chiar și SUA. Pe mai multe aeroporturi din toată lumea a fost anunțat că toți pacienții care au febră vor fi monitorizați. Face parte din aceeași familie cu SARS (Sindromul Acut Respirator Sever) și MERS (Sindrom respirator din Orientul Mijlociu), provoacă de la reacții ușoare, de tipul unei răceli banale, până la forme mai grave, chiar și deces.

"Ce stim până acum e că virusul cauzează pneumonie după care nu răspunde la tratament cu antibiotice, ceea ce nu e surprinzător, însă în termeni de mortalitate, SARS ucide 10% din invidizi", a declarat Leo Poon, virolog din cadrul Universității din Hong Kong, pentru postul de televiziune CNN. Și Poon crede că virusul s-a transmis la om de la animale.

Un oficial din China, adjunctul Comisiei Naţionale pentru Sănătate, Li Bin, a anunţat că virusul poate suferi mutații şi că poate declanşa epidemii masive la nivel mondial. 

Cum te protejezi de coronavirus?

- respectă reguli stricte de igienă (spală-te frecvent cu săpun pe mâini, timp de cel puțin 20 de secunde, sau folosește o soluție dezinfectantă pe bază de alcool, dezinfectează suprafețele și obiectele cu care intri în contact frecvent: toaleta, telefonul, vesela, biroul)
- poartă măști de protecție în spații publice și aglomerate
- evită zonele aglomerate
- evită călătoriile în zonele în care au fost raportate îmbolnăviri
- evită contactul cu persoane bolnave

Coronavirus China. Cum se manifestă boala la persoanele infectate cu coronavirus

Perioada de incubație este între 10 și 14 zile. Persoanele care au fost infectate cu coronavirus prezintă simptome asemănătoare pneumoniei. Bolnavii acuză tuse, febră, dificultăți de respirație, dureri de cap și musculare. Unele persoane infectate cu acest virus pot avea simptome ușoare, asemănătoare unei răceli, în timp ce altele dezvoltă afecțiuni grave precum pneumonie rezistentă la antibiotic, insuficiență respiratorie, insuficiență renală sau chiar deces. Alte simptome sunt durerile în gât, secreții nazale abundente, tuse.

Coronavirus China. Tratament

Persoanele care au fost infectate cu virusul misterios din China nu reacționează la antibiotice. Din nefericire, deocamdată nu există un vaccin sau un tratament specific pentru pacienții infectați cu coronavirus. Studiile și testele pentru dezvoltarea unui vaccin durează de obicei câțiva ani, spun specialiștii. În cazul persoanelor care au fost infectate cu coronavirus se administrează tratamente pentru simptomele pe care le manifestă: antitermice, analgezice, sirop de tuse. Pacienții sunt monitorizați în permanență pentru ca simptomele și manifestările bolii să poată fi ținute sub control. Este recomandat repausul la pat. Bolnavii trebuie să se hidrateze foarte bine, să consume lichide și mâncăruri ușoare, să nu se expună în spații publice și aglomerate.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate