Cortegiul funerar a ajuns la Sinaia! Regele Mihai a fost adus ACASA

In urma cu putin timp avionul in care se afla sicriul cu trupul neinsufletit al Regelui Mihai a aterizat pe aeroportul Otopeni.

Autor: R.L.

UPDATE ora 13:31- Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Castelul Peleş, urmând să fie depus în Holul de Onoare al fostei reşedinţe regale. Publicul nu are acces pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE: Cortegiul funerar a ajuns la Sinaia!

 

La ceremonie au fost prezenti membrii Casei Regale, dar si fostul principe Nicolae, care a primit pana la urma acordul sa participe la funeraliile bunicului sau. 

 

sursa foto si video: libertatea.ro

 

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost adus, miercuri, în România, cu o aeronavă militară, iar racla Majestăţii Sale a fost purtată către catafalc de 8 militari ai Brigăzii 30 Gardă. Pe Aeroportul Otopeni s-a desfăşurat o ceremonie, în cadrul căreia au fost intonate imnul naţional şi cel regal. Clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară au fost trase la ora 11.00, atunci când sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a sosit pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi la slujbele de înmormântare, anunţă Patriarhia Română.

La ora 11.40, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost urcat în maşina mortuară care va pleca, însoţită de membrii Casei Regale, la Sinaia unde va fi depus în Holul de onoare al Castelului Peleş.

Cu 10 minute înainte de ora 11.00, aeronava militară a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Aeronava s-a oprit pe platforma din faţa Salonului Oficial.

La bordul aeronavei cu care a fost Regele Mihai I s-au aflat ASR Principesa Elena, E.S. Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia, secretarul de stat Victor Opaschi (reprezentantul Guvernului României), ÎPS Mitropolitul Iosif, gr.mr. Laurian Anastasof (reprezentantul Armatei Române), membri ai Casei Majestăţii Sale şi 11 militari ai Brigăzii 30 Gardă, purtători ai sicriului.

sursa: mediafax

 

 

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies