COVID-19, scapat de sub control din laboratoarele din Wuhan?! Primele declaratii

Directorul laboratorului acuzat de mass-media americane că ar fi posibila sursă a noului tip de coronavirus a dezminţit sâmbătă categoric orice responsabilitate.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

COVID-19, scapat de sub control din laboratoarele din Wuhan?! Primele declaratii
COVID-19, scapat de sub control din laboratoarele din Wuhan?! Primele declaratii


In articol:

"Este imposibil ca acest virus să vină de la noi", a declarat într-un interviu pentru postul CGTN, Yuan Zhiming, directorul Institutului de virusologie din Wuhan, oraşul epicentrului pandemiei, potrivit AFP.

Potrivit celor mai mulţi dintre oamenii de ştiinţă, noul coronavirus a fost probabil transmis la om de un animal. O piaţă din oraşul Wuhan a fost acuzată că a vândut animale sălbatice vii. Dar prezenţa, la câţiva kilometri de aceasta a Institutului de virusologie, a alimentat de mai multe luni ipoteza unei scurgeri din instalaţiile sale.

COVID-19, scapat de sub control din laboratoarele din Wuhan?! Primele declaratii: "Este imposibil"

"Ştim clar ce tipuri de cercetări sunt conduse la institut şi modul în care sunt gestionate virusurile şi probele", a adăugat directorul acestui institut care deţine un laborator P4, instalaţie de înaltă securitate care adăposteşte sursele celor mai periculoase virusuri cunoscute, precum Ebola.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Încă 13 decese provocate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 434

Citeste si: Hotelurile, barurile si restaurantele, inchise pana la Craciun. Tara in care guvernul a facut anuntul

Citeste si: Ordonanta militara nr 10. Masuri si mai drastice. Noi restrictii si interdictii pentru romani

Prin simpla localizare a institutului de la Wuhan, "oamenii nu pot fi împiedicaţi să facă asocieri", a spus el, acuzând mass-media că "încearcă în mod deliberat să înşele oamenii" cu informaţii "în întregime bazate pe speculaţii", fără "probe".

Potrivit The Washington Post, după mai multe vizite la institut, ambasada SUA la Beijing a alertat în 2018 autorităţile americane cu privire la măsurile de securitate aparent insuficiente dintr-un laborator care cerceta coronavirusurile provenite de la lilieci.


Citește și:

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Care este diferența între vegan și vegetarian

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, când visezi furnici

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies