Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac

Pare rețeta perfectă pentru un deliciu gastronomic. Cozonacul cu nutella este, poate, cel mai bun.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Pare rețeta perfectă pentru un deliciu gastronomic. Cozonacul cu nutella este, poate, cel mai bun.

Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac
Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac


In articol:

Rețeta este simplă pentru acest cozonac cu Nutella. Îl ungi cu cremă Nutella și iese un desert perfect. Cum se face un cozonac Babka pufos și delicios. 

Babka este un cozonac pe care îl făceau la început evreii polonezi, ajungând foarte celebru și în Cehia. Polonezii și cehii imigranți în America au dus și acolo acest cozonac. Americanii nu fac cozonac clasic, cum îl facem noi, românii, dar gătesc babka. Cum se pregătește Babka, o rețetă de cozonac pufos, ”uns” cu cremă Nutella!

Rețetă de cozonac pufos. De ce ai nevoie

Folosește următoarele ingrediente la cantitățile exacte ca să îți iasă rețeta. În patieserie nu e bine să schimbi cantitățile sau să aproximezi, căci riști să nu îți crească aluatul sau să nu iasă moale și pufos.

ALUAT

– 120 ml de lapte
– 2 esențe de vanilie
– 20 grame de drojdie proaspătă sau 6 grame de drojdie uscată
– 500 de grame de făină
– două ouă la temperatura camerei
– 75 grame de zahăr tos
– un praf de sare
– 80 de grame de unt la temperatura camerei

Citeste si: Alex Bodi nu s-ar fi așteptat la asta. Cu cine iese Bianca Drăgușanu în oraș - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

UMPLUTURĂ

– 400 grame Nutella
– 150 grame de ciocolată neagră

SIROP

– 150 grame de zahăr
– 100 ml apă

Cum faci cozonac pufos babka plin cu Nutella

Înainte de a face coca de aluat, dizolvă drojdia amestecată cu zahăr în laptele puțin călduț și las-o timp de 10 minute. Cerne făina cu ajutorul unei site. Într-un castron mare, pune făina, ouăle, untul, esența de vanilie și sarea. Adaugă laptele cu drojdia, după ce trec cele 10 minute. Frământă până când se leagă aluatul. Dacă aluatul e prea lipicios, mai completează cu puțină făină, dar doar câteva 10 grame pe rând, căci riști ca apoi să iasă prea tare. Dacă aluatul e prea uscat, poți să mai adaugi cam 10 – 20 de ml de lapte.

După frământare, trebuie să împachetezi aluatul. Întinde-l într-o foaie groasă de 1-2 centimetri. Împarte ochiometric în 3 părți și adu o treime spre mijloc. Apoi acoperă părțile suprapuse cu a treia parte. Împachetezi ca o scrisoare. Părțile laterale le vei suprapune spre mijloc. Întinde aluatul și repetă împăturirile. Fă această mișcare timp de 5-10 minute.

Pune aluatul la loc în castron, acoperă-l cu o folie de plastic.

Cozonac pufos – câte se dospește aluatul

Lași aluatul la temperatura camerei, acoperit cu folie de plastic, timp de 30 de minute. Apoi, bagă-l la frigider pentru mai multe ore. Îl poți lăsa între o oră și 24 de ore. Cu cât îl lași la rece mai mult, cu atât va dospi mai bine.

După ce scoți aluatul din frigider, îl lași la temperatura camerei timp de jumătate de oră. Apoi îl vei împărți în 2 bucăți. Intinde fiecare bucată într-o foaie de 05 cm și unge foile cu nutela. Presară ciocolată tocată. Apoi rulează aluatul. Taie ruloul de aluat în două, pe lung și împletește cele două bucăți una în jurul celeilalte. Pune cele două babka în tăvi.

Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să faci ca să câștigi bani ușor

Se întâmplă de la 1 ianuarie 2021! LOVITURĂ cumplită pentru cei cu mașini pe motorină și pe benzină!

Suferi de COVID-19 sau de gripă? Iată cum îți dai seama: Fii atent la aceste indicii

Dr. Monica Pop face declaraţii şoc: "Vom avea un Crăciun online". Ea crede că numărul cazurilor de COVID va exploda după alegeri

Nicolae Duduianu, ultima sentință! Tatăl lui Emi Pian a pierdut post-mortem procesul prin care cerea să fie eliberat pe motive medicale!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies