Criză de paturi la Secţiile de Terapie Intensivă! La ce soluție s-ar putea ajunge

România se află într-un nou punct critic al pandemiei! Mai sunt doar 16 locuri libere la ATI în toată țara.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Valul patru al pandemiei începe să afecteze sistemul sanitar din România! Cazurile de coronavirus sunt din ce în ce mai mari, după ce s-a terminat perioada vacanțelor, a concediilor și a concertelor. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 7.000

de cazuri noi de coronavirus și reprezintă cel mai mare bilanț din acest an.

Adevărata problemă începe să apară în Secţiile de Terapie Intensivă, unde apar tot mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus. Paturile de la ATI deja nu mai fac față bolnavilor, iar la nivelul țării mai sunt doar 16 locuri libere. 

„Terapia Intensivă este plină ochi, nu mai avem unde să îi punem. Sunt foarte mulţi tineri, 28 de ani, 33, 35, fără comorbidităţi, nevaccinaţi”, a transmis Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Matei Balş din Capitală.

coronavirus
Criză de paturi la ATI [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

Paturi pentru Secţiile de Terapie Intensivă, luate de la ceilalți bolnavi

Radu Țincu a mărturisit că urmează ca Secțiile de Terapie Intensivă să fie nevoită să ia paturi de la ceilalți bolnavi, pentru a putea face față noilor cazuri de coronavirus. La nivel naţional sunt în jur de 4.100 de paturi de Terapie Intensivă, iar 1.131 dintre ele sunt acum pentru bolnavii de COVID-19.

„Orice pacient care dezvoltă complicaţii, fie că discutăm de accidente rutiere, pacienţi cu boli cronice, cu cancer şi au nevoie de Terapie Intensivă, e posibil dacă aceste paturi sunt ocupate de Covid-19 să nu mai

poată accesa sistemul sanitar”, a transmis Radu Țincu, pentru un post de televiziune.

coronavirus
Câte cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore[Sursa foto: PixaBay]

Bilanț coronavirus, 21 septembrie 2021

Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.082.701 pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei! Ce se poate întâmpla în următoarea perioadă

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Citește mai multe AICI. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies