Criză mondială, rezolvare românească. Firmă de bauturi alcoolice, contract de milioane de lei cu Guvernul pentru cumpărarea măștilor de protecție

După ce premierul Ludovic Orban a declarat marţi seară că autorităţile fac eforturi pentru a achiziţiona echipamente de protecţie, s-a aflat și de unde sunt cumpărate măstile de protecție.

Distribuie pe:

Criză mondială, rezolvare românească. Firmă de bauturi alcoolice, contract de milioane de lei cu Guvernul pentru cumpărarea măștilor de protecție

Guvernul a încheiat un contract fără licitație pentru livrarea a milioane de măști

Se pare că  măștile de protecție sunt achiziționate de la firme de băuturi alcoolice. Mai exact, Guvernul Orban a încheiat un contract fără licitație pentru livrarea a aproape două milioane de măști de protecție cu o firmă obscură, care are sediul într-o cameră de pe str. Învățătorului, din satul Uzunu, comuna Călugăreni, Giurgiu, printr-un contract în valoare totală de peste 56 de milioane de lei, respectiv peste 12 milioane de euro.


In articol:

Citeste si: Veste uriașă în familia campioanei noastre la tenis, Simona Halep! Totul a fost dezvăluit la o petrecere de pomină la care tenismena a făcut show! E însărcinată?

Citeste si: Raed Arafat, bilaț de ultim moment: Sunt 794 de persoane confirmate cu coronavirus, 79 vindecate şi 11 decese

Citeste si: O nouă ordonanță militară! Marcel Vela: Se interzice circulaţia în afara locuinţei

Potrivit datelor de pe Internet, această companie este specializată în comerțul produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete. Ea a fost înființată anul trecut. Cum ajunge o firmă care vinde băutură și țigări prin piețe să livreze materiale medicale de milioane de euro reprezintă unul dintre miracolele crizei, am putea spune.

Orban: „A început producția de măști în țară”

Ludovic Orban a afirmat marți că unul dintre principalele obiective ale Guvernului este achiziţia de echipamente de protecţie, măşti, combinezoane, ochelari, mănuşi. Premierul a specificat că, în mod normal, ar fi trebuit să avem stocuri strategice achiziţionate din timp pentru a putea face față unei astfel de epidemii, însă la momentul la care a preluat guvernarea, stocurile erau zero. Astfel, în 4 februarie, s-a dat ordonanţa pentru a demara procedurile pentru a achiziţiona aceste produse.

Criză mondială, rezolvare românească. Firmă de bauturi alcoolice, contract de milioane de lei cu Guvernul pentru cumpărarea măștilor de protecție

„Cererea pe piaţa internaţională a crescut exploziv, facem eforturi să luăm aceste cantităţi. Am avut oferte, contracte care nu au putut fi onorate. Cu fiecare contract în parte înregistrăm dificultăţi foarte mari. Să luăm 80 de mii de măşti din Germania, a trebuie să se intervină la ministrul Sănătăţii”

Totodată, premierul României a anunţat că a început producţia de măşti în România şi că începe producţia de combinezoane și izolete.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate