Cum a cheltuit Presedintia peste 8 de milioane de euro, in mandatul lui Klaus Iohannis! Banii s-au dus pe benzina, energie electrica si reparatii la Palatul Cotroceni!

Documentele arata cum a cheltuit Presedintia peste 8 de milioane de euro in cei 3 ani si jumatate de cand Klaus Iohannis se afla in functie.

Autor: Matei Vaihan

Actele demonstreaza cum a cheltuit Presedintia peste 8 de milioane de euro.  “Din decembrie 2014 şi până în luna iunie a anului curent, Administraţia Prezidenţială a făcut cheltuieli de investiţii, potrivit SEAP, în valoare de nu mai puţin de 37,4 milioane de lei cu TVA. Banii s-au dus, în principal, pe lucrări de modernizare şi de utilare a Palatului Cotroceni, inclusiv a curţii acestuia, pe bilete de avion, pe tehnică de calcul şi multimedia, dar şi pe carburanţi, reparaţii sau achiziţii de autoturisme.

Sume importante de bani au fost, însă cheltuite şi pentru achiziţia de energie electrică, gaze naturale sau pentru medalii şi decoraţii. 8.387.052,08 euro, cu tot cu TVA, este suma totală pe care Administraţia Klaus Iohannis a cheltuit-o în ultimii trei ani şi şapte luni. Doar în prima jumătate a acestui an, investiţiile realizate se ridică la peste 5,24 milioane de lei”, a dezvaluit Jurnalul national.( vezi ce dotari are masina de peste 100.000 de euro cu care circula Iohannis)

Cum a cheltuit Presedintia peste 8 de milioane de euro. Pe carburanti s-au dat peste 400.000 euro

“Unul dintre interesele Palatului Cotroceni în materie de achiziţii se dovedeşte a fi carburantul pentru autoturisme. În data de 12 februarie 2015, Administraţia Prezidenţială a achiziţionat, fără licitaţie, ci prin selecţie de oferte cu procedură simplificată, benzină fără plumb, pe bază de bonuri valorice.

Este vorba despre o cantitate de 56.600 de litri de benzină, aferentă unui număr de 240 de carnete a câte 25 de file în valoare de 50 de lei fiecare. Furnizorul a fost, atunci, Rompetrol Downsteam SRL, iar valoarea contractului s-a ridicat la 226.400 de lei fără TVA. Cu acelaşi furnizor de carburanţi a mai fost încheiat, la data de 29 septembrie 2015, un contract în valoare de 169.420 de lei fără TVA.
Un al treilea contract, reprezentând un acord-cadru pentru achiziţia de carburanţi (atât benzină, cât şi motorină), pe bază de carduri de credit, a fost încheiat de Palatul Cotroceni, în data de 25 aprilie 2016. Valoarea contractului s-a ridicat la 1.162.280 de lei fără TVA, iar furnizorul a fost, de această dată, compania Lukoil România SRL. În total, în perioada de referinţă, Administraţia Prezidenţială a cumpărat carburant în sumă de 1.885.525,8
lei cu TVA (421.490,53 de euro)”
, a mai scris ziarul.

Citeste continuarea materialului pe stirilekanald.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Liviu Dragnea a scris „Iohannis M...E” pe planşa cu măsurile Guvernului: „La ce v-aţi gândit?”

Actrita Maia Morgenstern a fost decorata de Presedintele Klaus Iohannis!

O apropiata a presedintelui Iohannis a devenit mama! Fosta jurnalista a nascut o fetita FOTO

Horoscop 13 Aprilie 2021: astăzi, Uranus îi ghidează pe nativii din semnul Vărsătorului către progres

Iohannis a promulgat legea! Aceste mașini nu mai pot fi introduse pe piață. Schimbări importante în domeniul auto

BOMBA BOMBELOR! Cine este femeia celebra cu care Laurentiu Reghecamf a inselat-o pe Anamaria Prodan timp de 8 ani

Sănătatea românilor, în pericol chiar de Paște. Avertismentul autorităților

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies