Cum a luat Covid-19 locul virusului gripal și ce se întâmplă cu persoanele care au avut coronavirus. Specialiștii lansează o ipoteză surprinzătoare

Persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 au șanse mai mici să se îmbolnăvească de gripă.

Covid-19 a luat locul virusului gripal.
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Cercetătorii britanici au făcut o descoperire majoră în cazul celor care au avut gripă. Conform unui studiu al Institutul de Sănătate publică din Anglia, când o persoană este infectată cu un virus, este mai puţin probabil să fie infectată de altul în acel timp.

Specialiștii au prelevat probe de la aproximativ 20.000 de persoane în primele patru luni ale anului și au descoperit că în cazul oamenilor care au avut gripă, şansele să aibă de asemenea coronavirus au fost cu 58% mai mici.

Citeste si: Mihai Gâdea este în doliu. Prezentatorul a pierdut pe cineva drag din cauza coronavirusului: ”Un om de care suntem extrem de legați”

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Citeste si: Anunț alarmant al oficialilor UE: „Nu vor fi suficiente doze de vaccin pentru toți cetățenii europeni până în 2022”

În aceste condiții, rata infecțiilor gripale a scăzut cu 98% față de perioada similară a lui 2019, datorită pandemiei de coronavirus, cred specialiștii. O explicaţie ar putea fi izolarea şi măsurile de protecţie, precum purtarea măștii, scrie Mediafax.

Experții lansează și o ipoteză șocantă conform căreia mai puțini oamenii s-au îmbolnăvit de gripă, pentru că au contractat noul virus înainte.

Medic: „Apare o rezistență la infecția cu alte virusuri”

Medicul infecţionist, Ana-Maria Dobrotă, a explicat că o persoană care a fost infectată cu un virus, devine mai rezistentă în fața altor virusuri.  „Ar putea să fie asta o explicaţie, că există o concurenţă între virusuri, dar este de urmărit.

Există în natură şi în biologia moleculară şi virală acest fenomen. În celula infectată de către un virus, apare o rezistenţă la infecţia cu alte virusuri. De aici, poate să apară acea concurenţă şi imposibilitatea de a te co-infecta cu alt patogen.

Nu este cert că aşa va fi. Ţine foarte mult şi de modul în care acţionează virusul, de modul în care intră în celulă, dacă sunt competitori pe acelaşi mecanism sau nu.

Ar putea să aibă într-adevăr o competiţie pe mecanismul de intrare în celulă. Poarta de intrare este epitelul respirator de la nivelul faringelui, foselor nazale”, a declarat Ana-Maria Dobrotă, medic infecţionist.

Un exemplu relevant este situația din Australia, unde au fost înregistrate 14 cazuri de gripă în anul 2020, comparativ cu 367 în anul 2019. De asemenea, în UK au fost raportate 767 de cazuri, raportat la 7000 anul trecut.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Comănici, primele declarații despre despărțirea dintre Andreea Pirui și Marius! "Eu mă așteptam să se întâmple..."

Cel mai tânăr criminal din întreagă lume! Are doar 8 ani și a comis unele dintre cele mai oribile crime

Mihai Gâdea este în doliu. Prezentatorul a pierdut pe cineva drag din cauza coronavirusului: ”Un om de care suntem extrem de legați”

Luna în Gemeni aduce schimbări foarte bune pentru 5 zodii

Se dau 400 de lei de persoană! Poți aplica de pe 14 mai. Ce poți să faci cu banii de la stat

DEZASTRU! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

EXCLUSIV. Imaginile spun totul: Cătălin Măruță fumează. A fost surprins pe video

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies