Cum a schimbat coronavirus scena politică? Pe cine ar vota românii

Starea de urgență și criza COVID au redus intenția de vot pentru PNL, dar liberalii rămân lideri în preferințele românilor.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

PNL rămâne lider în sondajele create de instituțiile acreditate. În ciuda nemulțumirilor din timpul pandemiei, românii nu are renunța să voteze grupul liberal dacă duminică ar avea loc alegerile.

Sondajul efectuat de Avangarde, în perioada 15-26 mai, confirmă că eforturile Guvernului pe timpul pandemiei sunt răsplătite cu poziția de lider ocupată de PNL, notează dcnews.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Pe cine ar vota românii. PSD se apropie de PNL

PNL ar câștiga alegerile parlamentare în acest moment, însă avantajul liberalilor în fața PSD scade. PNL are 35%, potrivit cercetării coordonate de Marius Pieleanu, în timp ce PSD ajunge la 29%. Pe locul al treilea s-ar afla alianța USR-PLUS, cu 13%. Primele cinci locuri în sondajul Avangarde sunt completate de ProRomânia, cu 6%, respectiv UDMR, cu 5%.

Procentele, în cea mai mare parte, confirmă tendințele de scădere pentru PNL și de creștere ușoară pentru PSD. USR-PLUS stagnează, iar ProRomânia și UDMR nu ar trebui să aibă emoții privind depășirea pragului electoral.

Sub pragul electoral în acest moment sunt ALDE și PMP, fiecare cu 4%, precum și PPU (social-liberal) cu 3%, potrivit cercetării realizate de Marius Pieleanu.

Sondajul a fost realizat în perioada 15 – 26 mai, pe un eșantion de 1.000 de persoane. Metoda de intervievare folosită a fost CATI (telefonic), iar marja de eroare este de +/- 3,1%.

 


Citește și:

Gabriela Firea, mesaj dur după ce a mers să voteze pentru alegerile locale! "Tinerii NU vor câinii nimănui la Primarie! Fără frați de interlopi"

Călin Popescu Tăriceanu, apariție rară alături de soție! Cum a fost surprins candidatul la Primăria Bucureștiului alături de nevasta cu 26 de ani mai tânără FOTO

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

Încă un adolescent snopit în bătaie de copii care au aceeași vârstă. Băiatul îi imploră să nu-l mai lovească: ”Vă rog să nu mai dați”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies