Cum ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în România, în acest an de Paște. Explicațiile ambasadorului despre transportul special

Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, a explicat cum va ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în acest an în România.

Explicațiile ambasadorul despre transportul Luminii Sfinte
Autor: Ioana Stan

In articol:

De asemenea, ambasadorul a spus că Israelul vrea să semneze un acord cu guvernul român pentru recunoaștere reciprocă a certificatului de vaccinare anti-COVID.

Cum va ajunge Lumina Sfântă în România de Paște 2021

Ambasadorul Israelului la București a explicat cum este procedura în acest an de aducere a Luminii Sfinte de la Ierusalim. Diplomatul a spus că Lumina Sfântă va fi dusă la aeroportul din Tel Aviv de o delegație, iar de aici, din București, o delegație de preoți o va ridica din Aeroportul Henri Coandă. Procedura este aceeași ca și în anii trecuți, numai că în acest an de pandemie vor fi respectate toate măsurile de siguranță împotriva Coronavirus.

Ce semnifică Lumina Sfântă de Paște

Explicațiile ambasadorul despre transportul Luminii Sfinte
Cum ajunge Lumina Sfântă de la Ierusalim în România[Sursa foto: Shutterstock]

Tradiția ortodoxă spune că Lumina Sfântă pătrunde în mormântul lui Iisus Hristos, ridicând placa de marmură care acoperă mormântul, despre care se crede că a fost așezat corpul lui Isus pentru înmormântare.

Placa de marmură se află acum în Biserica din Orașul Vechi al Ierusalimului.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Se crede că lumina formează o coloană de foc, din care se aprind lumânări. Acest foc este apoi folosit pentru a aprinde lumânările clerului și ale pelerinilor prezenți.

Se spune, de asemenea, că focul aprinde spontan alte lămpi și lumânări în jurul bisericii. Pelerinii și clerul spun că Lumina Sfântă nu îi arde.

Lumina Sfântă este dusă de la Ierusalim la aeroport și apoi transportată în toate țările ortodoxe sau țări cu biserici ortodoxe importante. În fiecare țară în parte, Lumina Sfântă este așteptată de o delegație stațilită de fiecare stat în parte.

Citeste si: Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Gheorghe. Vezi şi Acatistul Marelui Purtător de biruinţă VIDEO şi TEXT

Israel-România, acord de recunoaștere a certificatului de vaccinare anti-COVID 19

Diplomatul a spus că se dorește un acord între cele două state pentru recunoașterea certificatului de vaccinare anti-COVID 19, pentru ca românii care s-au vaccinat sau au trecut prin boală să poată călători în Țara Sfântă fără să fie obligați să facă teste.

„Din momentul în care vom semna acest acord, orice cetăţean român va putea pleca în Israel fără să aibă nevoie de un test anti-Covid. Fiecare persoană care a fost vaccinată sau a avut Covid şi are anticorpi va putea călători în Israel. Israelul a decis să deschidă graniţele pentru turişti, dar numai pentru persoanele care au anticorpi. Şi noi vrem să deschidă România graniţele pentru turiştii din Israel, aşa că vom vorbi despre deschiderea reciprocă”, a declarat ambasadorul Israelului.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Gheorghe. Se citeşte pe 23 aprilie 2021 VIDEO şi TEXT

MESAJE Paşte 2021. Cele mai frumoase URĂRI pentru familie, prieteni şi colegi

Rugăciunea puternică pentru dezlegare blestem și de toată lucrarea diavolească

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

O MOLIMĂ cumplită face prăpăd în România! Autorităţile au anunţat un nou focar

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies