
kanald.ro
Exclusiv
ANPC-ul a controlat localurile din Herăstrău, chiar la începutul acestei săptămâni. Restaurantele lui Pescobar nu au scăpat de verificări, dar nici de amenzi din partea inspectorilor lui Cristian Popescu Piedone.
Controalele lui Cristian Popescu Piedone sunt deja virale în mediul online, acolo unde internauții urmăresc cu mare interes, pe Tik-Tok, ce descoperiri mai face fostul edil al Sectorului 5 prin restaurantele din București sau din țară, în barurile din Centrul Vechi, în tramvaiele STB sau chiar în bucătăriile spitalelor.
Șeful ANPC a efectuat o serie de controale și în Parcul Herăstrău, acolo unde se află și restaurantele lui Pescobar. Cele două locații de pe malul lacului au fost și ele în vizorul inspectorilor ANPC și se pare că Paul Nicolau s-a ales și cu două amenzi pentru restaurantele din zona de fițe a Capitalei.
În urma controalelor, ANPC i-a felicitat pe angajații din restaurantele lui Pescobar pentru modul în care se desfășurau activitățile, însă Paul Nicolau s-a ales și cu două amenzi, în valoare totală de 30.000 de lei, amenzi pe care le-a și achitat, după cum a transmis chiar el în mediul online.
Șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone
Nu de puține ori am văzut localuri și restaurante amendate cu sume colosale de către ANPC, după ce s-au descoperit o serie de nereguli grave sau greșeli minore în interiorul locațiilor, în bucătării sau la gramajele la care au fost servite produsele.
Avocatul Adrian Cuculis a explicat faptul că aceste amenzi pot fi contestate în instanță, iar magistrații decid, în final, dacă a fost un abuz și se anulează sancțiunile sau dacă decizia ANPC rămâne în continuare valabilă.
„Sigur că pot fi contestate.
Nu cred că există vreun restaurant care să fie realmente 100% în regulă. Peste tot se mai găsesc anumite lucruri, doar că aici fiind vorba de fructe de mare, alimente ușor perisabile, bineînțeles că lucrurile trebuie să fie la linie și da, amenda poate fi contestată”, a explicat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.
Paul Nicolau la restaurantul său
Totodată, avocatul Adrian Cuculis are și o recomandare pentru patronii de restaurante atunci când primesc controale de la ANPC. Acesta le recomandă să filmeze, la rândul lor, neregulile și mai apoi dacă își doresc să meargă în instanță să confrunte probele.
„Dacă se face dovada în instanță că amenda a fost dată în mod necorespunzător, nelegal, sigur că o pot face. Mai mult decât atât, eu i-aș sfătui pe patronii de localuri ca atunci când vine un asemenea control și se ajunge la concluzia că trebuie dată o amendă, atunci să filmeze și să imortalizeze de fapt problema pe care a identificat-o ANPC și ulterior dacă primesc amendă să vină proba ANPC cu contra – proba patronului și cele două să se dezbată în instanța de judecată”, a mai spus el.
Paul Nicolau a fost cel care a făcut anunțul, direct în mediul online. Pescobar a vorbit deschis despre controlul de la ANPC și despre cele două sancțiuni pe care le-au primit. Afaceristul a dezvăluit că a fost și felicitat pentru condițiile din restaurantele sale.
„Dragilor, astăzi a venit și rândul nostru ca domnul președinte ANPC, domnul Piedone, să ne treacă pragul locațiilor, să controleze locațiile din Herăstrău, atât Taverna Racilor, cât și Pescobar Sushi. Am trecut cu brio, chiar ne-a felicitat.
Am luat într-adevăr două sancțiuni, una pentru meteorologie la bar. Valoarea maximă a sancțiunilor, că așa scrie, este de 30.000 de lei, dar dacă o plătești în 15 zile, cum noi cred că deja am plătit-o azi, este 1.500 de lei. Adică pe două locații am plătit 3.000 de lei amenzile”, a spus Pescobar în mediul online.
Pescobar, în timpul unui clip postat pe Instagram
Totodată, Pescobar a readus în discuție experiența pe care a avut-o cu ANPC-ul în 2023, atunci când locația din Herăstrău a fost aspru sancționată, în vremea în care la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului era șef Horia Constantinescu. Paul Nicolau a dezvăluit că a avut multe de învățat în urma acelor controale, astfel că locațiile au fost renovate de la zero în acel moment.
„În urma experienței ce am avut-o cu fostul președinte, domnul Horia, eu și business-ul meu am avut lucruri doar de învățat. Eu și echipa mea suntem niște profesioniști, suntem în top 3 restaurante din România și eu cred că la porții de mâncare vândute anual suntem pe locul 2 în toată România.
Așa că blazonul numelui noi îl respectăm și este absolut țiplă și curățenie în toate bucătăriile pe care eu le-am renovat de la zero acum 2 ani. Sunt foarte, foarte mândru că echipa mea mi-a înțeles misiunea și mă susține și, în primul rând, se respectă pe ei. Așa că mulțumim domnului Piedone pentru vizită și Doamne ajută la toată lumea.
Încă ceva, eu nu mă bucur de rău altuia. Când cineva este închis, eu nu mă bucur. Am învățat să fiu profesionist și am fost dintotdeauna. Noi ne respectăm atât concurența și clienții, cât și pe noi, ceea ce este cel mai important. Dacă te respecți pe tine, asta se reflectă în tot ceea ce faci”, a mai spus Pescobar în online.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!