Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați? Vezi de unde poți să o descarci și cum trebuie să o completezi

Persoanele nevaccinate care ies din casă după ora 20:00, trebuie să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator.

Foto ilustrativ

Foto ilustrativ

[Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Cum arată declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați? Vezi de unde poți să o descarci și cum trebuie să o completezi, ca să nu riști o amendă, dacă ieși din casă după ora 20:00.

Declarație pe propria răspundere pentru nevaccinați

Guvernul a anunțat noi restricții pentru persoanele nevaccinate, printre care și prezentarea declarației pe propria răspundere pentru cei care ies din casă după ora 20:00, acolo unde incidența numărului de cazuri de COVID trece de 6 la mia de locuitori. Descarcă de AICI declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu îi îndeamnă pe părinți să își trimită copiii la școală. Anunțul făcut de ministrul Educației: "Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate"

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a adoptat o nouă hotărâre prin care se impune ca persoanele nevaccinate să aibă asupra lor declarația de propria răspundere, după ora 20:00, doar pentru următoarele situații:

 • interes profesional
 • asistență medicală care nu poate fi amânată nici realizată la distanță
 • achiziționarea de medicamente
 • ingrijirea/ însoțirea copilului și/ sau asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități
 • deces al unui membru al familiei

Ce informații trebuie să conțină declarația pe propria răspundere

Declarația pe propria răspundere pentru nevaccinați poate fi scrisă de mână, dacă se preiau toate elementele prezentate mai sus.

Declarația pe propria răspundere poate fi prezentată pe dispozitive mobile cu condiția ca aceasta să conțină semnătura olografă a persoanei care o folosește.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

 • nume și prenume
 • adresa din buletin
 • reședința
 • data nașterii și localitatea
 • intervalul orar al deplasării
 • motivul deplasării 
 • data și semnătura

Citeste si: Lista farmaciilor unde te poți testa gratuit pentru COVID-19! Multe dintre acestea sunt în Prahova, Cluj și Iași

foto

Foto ilustrativ

[Sursa foto: Shutterstock]

Adeverință de la angajator pentru nevaccinați

Guvernul a anunțat noi restricții pentru persoanele nevaccinate, printre care și prezentarea adeverinței de la angajator pentru cei care ies din casă după ora 20:00, acolo unde incidența numărului de cazuri de COVID trece de 6 la mia de locuitori. Descarcă de AICI adeverința de la angajator pentru nevaccinați.

Ce informații trebuie să conțină adeverința de la angajator pentru persoanele nevaccinate

 • nume și prenume angajat
 • data li locul nașterii angajat
 • nume companiei și adresa sediului
 • intervalul orar în care angajatul își desfășoară activitatea
 • adresa la care angajatul își desfășoară activitatea
 • perioada în care angajatul își desfășoară activitatea
 • Reprezentant legal companie
 • Nume
 • Prenume
 • Funcție
 • Data

Restricții pentru nevaccinați

Comitetul pentru Situații de Urgență al Muncipiului București a adoptat noile restricții anti-Covid în Capitală. Astfel, a fost introdusă carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate. Acestea pot ieși doar cu declarație. De asemenea, în restaurante, cinematografe sau la evenimentele private au voie doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală.

Art. 5. (1) Activităţile instituţiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizuală, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, şcolilor populare de artă şi meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

(2) În condiţiile alin.(1), organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

Art.10. Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, în interior sau în exterior, dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa: cnsbt.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Protest împotriva vaccinării şi a certificatului verde! Peste 10.000 de persoane scandează în fața Guvernului: „Demisia!”

Restricții dure în București, din 3 octombrie. Restaurantele și cafenelele, închise până la noi dispoziții. Se impune carantina pe timp de noapte, în weekend

Lista farmaciilor unde te poți testa gratuit pentru COVID-19! Multe dintre acestea sunt în Prahova, Cluj și Iași

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

MOARTEA LUI IOAN ȚIRIAC a devastat toată familia. Suferință imensă pentru mama miliardarului

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies