Cum arată metroul din Drumul Taberei? Imagini de senzație Video

Astăzi, Metrorex a inaugurat metroul din Drumul Taberei, subiectul celor mai ”acide” glume din zona Bucureștiului, la cinci ani după ce, teoretic, ar fi trebuit să fie finalizat.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Metrou Drumul Taberei
Asa arata o statie de metrou din magistrala 5, Raul Doamnei Eroilor 2

De la ora 14.00, astăzi, metroul din Drumul Taberei este funcțional, călătorii putând să meargă între stațiile Eroilor și Râul Doamnei.

Citeste si: Metroul din Drumul Taberei se va deschide mâine, 15 septembrie!

Citeste si: Ghid turistic pentru Londra. Ce trebuie să știi de la București

Citeste si: Ne luăm adio de la metroul din Drumul Taberei? Anunț șoc

Subiect al unor bancuri care mai de care mai acuide, ideea de metrou în Drumul Taberei era echivalentă cu ”Paștele Cailor”, termenul de finalizare al lucrării fiind depășit cu ”doar” cinci ani. Cu toate acestea, astăzi, în prezența lui Klaus Iohannis, linia de metrou a fost inaugurată și a intrat în funcțiune și pentru călători.

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Lucrările care au durat 9 ani, deși programatar fi fost doar trei, au o lungime de 6.87 kilometri, 10 stații- Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2- și au costat 3,4 miliarde de lei.

Metrou Drumul Taberei
La inaugurarea metroului din Drumul Taberei au fost presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban

Magistrala Eroilor 2-Râul Doamnei, adică M5, este prima magistrală de metrou contruită de la zero după momentul 1989 și a fost declarată ca fiind unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din București.

Magistrala de metrou inaugurată astăzi a fost și subiectul unei filmări, imaginile prezentate arătând stații de metrou în care predomină albul, iar totul pare modern.

 

Klaus Iohannis, prezent la inaugurare

„Această realizare, cu certitudine, contribuie la îmbunătățirea vieții în București și este foarte important să se continue pe această linie. Trebuie să ajungem și cu infrastructura de transport în secolul XXI.

Oamenii își doresc infrastructură, mobilitatea devine din ce în ce mai importantă pentru fiecare român și pentru asta Guvernul va trebui să insiste foarte mult – și eu voi insista foarte mult – pentru că avem nevoie de foarte multă infrastructură de transport, de comunicare, și așa mai departe”, a spus Klaus Iohannis la inaugurare.

Cele mai bune 5 bancuri despre metroul din Drumul Taberei

Cum timp de mai bine de 5 ani finalizarea magistralei de metrou din Drumul Taberei a fost amânată, de-a lungul timpului, în București, au început să circule bancuri tematice. Dintre acestea, multe sunt chiar bune:

  1. Din 15 septembrie se deschide metroul Drumul Taberei. Pentru siguranțăîa călătorilor, pentru o perioadă, trenurile de metrou vor circulă doar online".
  2. Locuitorii din Drumul Taberei merg la vrăjitoare că să le ghicească când vor avea metrou".
  3. Un român din Drumul Taberei și-a botezat câinele ”Metrou” și acum se plimbă cu Metrou în fiecare seară.
  4. Cică se deschide în sfârșit metroul din Drumul Taberei. E clar, weekendul asta o să vedem și stoluri de porci pe deasupra Capitalei...
  5.  România ar putea găzdui refugiații în tunelurile de metrou din Drumul Taberei, pentru că oricum nu va circulă niciodată metroul pe-acolo"

video: facebook

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

"Doar a mimat că se sinucide!" Răsturnare de situație în cazul crimei de la Bascov. Gestul care l-a trădat pe ucigaș

Criminalul din Bascov a făcut primele declarații în fața instanței! Ce l-a împins să recurgă la gestul extrem: "Aveam tot felul de frici"

Cum poți dobândi permisul auto la 16 ani. De ce documente ai nevoie pentru înscrierea în școală și ce autovehicule poți conduce la 16 ani

7 zodii vor scăpa de perioada grea prin care au trecut

Veste BOMBĂ despre Elena Băsescu! Ce s-a întâmplat cu fiica lui Traian Băsescu

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Cele mai periculoase drumuri din lume. Și cei mai experimentați șoferi au sfârșit tragic aici

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies