Cum arată pastilele de iod pe care statul le oferă românilor. Wowbiz.ro prezintă în exclusivitate imagini cu tabletele care se dau gratuit la farmacie | EXCLUSIV

Jurnaliștii WOWbiz.ro au intrat în posesia imaginilor cu tabletele de iod pe care autoritățile le oferă gratuit românilor și sunt recomandate doar în cazul unui accident nuclear.

Autor: Ionela Pruna

In articol:

Jurnaliștii WOWbiz.ro vă prezintă, în exclusivitate, imagini cu pastilele de iod pe care le primesc românii de la farmacii, în mod gratuit, în baza rețetei eliberate de către medicul de familie.

Recent, ministrul Sănătății a anunțat că românii pot merge la medicii de familie pentru a-și lua rețea și ulterior pastilele de iod de la farmacie. Este foarte important de precizat faptul că acestea se administrează doar la recomandarea medicului și a autorităților, în cazul unui accident nuclear și nicidecum în mod preventiv sau după ureche.

Jurnaliștii WOWbiz.ro țin să menționeze că iodura de potasiu NU se administrează preventiv; NU se administrează persoanelor peste 40 de ani și NU se administrează persoanelor care au tiroida extirpată! Mai mult decât atât, este extrem de important să consultați medicul cu privire la aceste tablete și mai ales să respectați indicațiile autorităților!

Cum arată pastilele de iod pe care românii le primesc de la farmacie

Sute de români au mers la medicii de familie pentru a-și lua pastilele de iodură de potasiu, asta după o afirmație a ministrului Sănătății a creat panică în rândul cetățenilor.

Ținem să precizăm că autoritățile nu au anunțat niciun pericol cu privire la un eventual accident nuclear, aceasta fiind unica situație în care aceste pastile pot fi consumate.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment privind pastilele de iod! Ce trebuie să știe toți românii: „Poate să producă tulburări”

Jurnaliștii WOWbiz.ro au prezentat mai multe informații cu privire la pastilele de iod și modul de administrare al acestora într-un material trecut, în care au venit cu informații clare de la specialiști!

Așa cum era de așteptat, la scurt timp, departamentul exclusiv al WOWbiz.ro a obținut și imagini cu tabletele de iod disponibile în farmacii, ce se dau în baza rețetei pe care românii o primesc de la medicul de familie.

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

pastile de iod

Pastilele de iod

[Sursa foto: Wowbiz.ro]

Tabletele se administrează doar după indicațiile cadrelor medicale și numai în cantitatea în care aceștia v-au recomandat. Este important de menționat faptul că acestea se eliberează doar pentru persoanele cu vârste de până în 40 de ani.

Cum funcționează pastilele de iod, în cazul unui accident nuclear

Pastilele de iod se iau doar la recomandarea medicilor și a autorităților, iar ele se administrează în special în cazul unui accident nuclear. Acestea au ca efect protejarea glandei tiroide de iodul radioactiv emanat în urma accidentului.

Citeste si: Cine sunt românii care vor primi săptămâna viitoare pastile de iod? Rafila: „Discutăm de câteva milioane de familii”

„Pastilele de iodura de potasiu se iau în cazul unui accident nuclear major, însoțit de evacuarea în mediu a unor cantități de iod radioactiv. Tabletele de iod stabil protejează glanda tiroidă împotriva iodului radioactiv inhalat din aerul contaminat sau ingerat pe calea alimentelor și a apei potabile dacă acestea sunt contaminate.

Administrarea de iod previne absorbția de către glanda tiroida a iodului radioactiv, mărește rata de eliminare a lui și reduce riscul de cancer tiroidian. Eficacitatea tabletelor este maximă dacă administrarea acestora se face operativ, pe cât posibil înaintea apariției emisiei radioactive sau, cel tarziu, în primele 6 ore ale expunerii la emisia radioactivă ”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro.

pastile de iod

Indicațiile primite de români la farmacie, în momentul în care le sunt date și pastilele de iod

[Sursa foto: Wowbiz.ro]

Cum se administrează corect pastilele de iod

Pastilele de iod se eliberează de la medicul de familie, în funcție de vârstă. Pacienții merg cu rețeta la farmacie, acolo unde vor primi gratis tabletele de iodură de potasiu. Acestea se administrează pe cale orală, fie se înghit, fie se mestecă, după cum a explicat medicul Tudor Ciuhodaru.

„Comprimatele pot fi mestecate sau înghițite întregi. Pentru sugari, comprimatele pot fi amestecate în lichide sau dizolvate în apă, sirop sau un lichid similar. Poate dura până la 6 minute, până când comprimatele sunt complet dizolvate. Asiguraţi-vă de dizolvarea în totalitate a comprimatelor înainte de a le da copilului dumneavoastră", a explicat pentru WOWbiz.ro, reamintind cât de important este ca pastilele să se administreze doar la îndemnul autorităților și sub supraveghere medicală.

Dacă aveți mai multe informații pe acest subiect, nu ezitați să ne contactați pe adresa de mail [email protected]!

indicatii pastile de iod

Indicațiile primite de români la farmacie, în momentul în care le este înmânată doza pentru pastilele de iod

[Sursa foto: Wowbiz.ro]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Farmaciile care distribuie pastile cu iod. Vezi categoriile de persoane care beneficiază gratuit de ele

Medicii trag un semnal de alarmă! Care sunt riscurile la care se expun românii dacă iau pastile de iod în exces. De ce trebuie să fie recomandate de medic | EXCLUSIV

Tudor Ciuhodaru explică tot ce trebuie să știe românii despre pastilele cu iodură de potasiu. Cum se administrează și cât de important să țineți cont de sfaturile medicilor |...

Horoscop 6 Octombrie 2022. O zi a deciziilor și a schimbărilor

Se întâmplă chiar acum lângă România! NATO a luat decizia

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Oana Roman, încă un scandal. E vorba de acuzații penale

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies