Cum arată și ce semnificație are icoana „Acoperământul Maicii Domnului”

Iată totul despre icoana „Acoperământul Maicii Domnului”. Cum arată plus semnificația sa!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului are loc anual la data de 1 octombrie. Iată cum arată și ce semnificație are icoana „Acoperământul Maicii Domnului”!

Cum arată icoana „Acoperământul Maicii Domnului”

„Acoperământul Maicii Domnului” este o sărbătoare prăznuită anual de Biserica Ortodoxă și toți credincioșii la data de 1 octombrie.

Această sărbătoare creștină amintește de apariția Fecioarei Maria în cartierul Vlaherne din Constantinopol în secolul al X-lea.

Astfel, tradiția creștină spune că la finalul vieții, Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos cunoscut și sub numele de Andrei din Constantinopol împreună cu ucenicul său, Sfântul Epifanie și cu mai mulți credincioși au văzut-o pe Maica Domnului împreună cu Sfântul Ioan Botezătorul și cu mai mulți sfinți și îngeri, în timpul unei slujbe în Biserica Născătoarei de Dumnezeu din Vlaherne, scrie ro.orthodoxwiki.org.

„Biserica palatului din Vlaherne adăpostea mai multe relicve ale Maicii Domnului: cămașa, acoperământul (maforionul) și parte a brâului acesteia, care fuseseră aduse din Țara Sfântă în secolul al V-lea.

Citeste si: “Am o viață foarte activă.” Cristi din Banat, despre ocupația lui din Spania, și motivul pentru care a dispărut din luminile reflectoarelor- kfetele.ro

Citeste si: Ana Maria Pantaze, croitoreasa care a câștigat „Românii au talent”, este șomeră. Nu mai are nimic din cei 120000 de euro câștigați- bzi.ro

Se spune că Maica Domnului a înaintat până în mijlocul Bisericii, a îngenuncheat, cu chipul brăzdat de lacrimi, și a rămas vreme îndelungată în rugăciune. Apoi și-a ridicat acoperământul (vălul) și l-a întins peste popor, ca pentru a-l ocroti.”

, mai scrie sursa citată anterior.

Reamintim că Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului este vălul pe care Fecioara Maria îl întinde ca să ocrotească omenirea. Iată cum arată icoana „Acoperământul Maicii Domnului”!

Citeste si: Calendar Creștin Ortodox 27 septembrie 2022. Sărbătoarea zilei. Ce sfinți cinstim marți

Cum arată și ce semnificație are icoana „Acoperământul Maicii Domnului”

Cum arată și ce semnificație are icoana „Acoperământul Maicii Domnului”

[Sursa foto: doxologia.ro]

Ce semnificație are această icoană

Icoana „Acoperământul Maicii Domnului” prezintă două evenimente petrecute în vechea biserică din Vlaherne din Constantinopol, la doar câteva secole distanță. Această icoană o înfățișează pe Fecioara Maria stând deasupra credincioșilor, cu mâinile ridicate la rugăciune. În stânga și în dreapta Născătoarei de Dumnezeu sunt înfățișați îngeri, iar mai jos, în partea dreaptă a icoanei sunt înfățișați Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos și ucenicul său Epifanie.

Citeste si: Calendar Ortodox OCTOMBRIE 2022. Cele mai importante sărbători creștine

Totodată, alături de ei sunt prezenți cei doisprezece Apostoli, episcopi, sfinte femei, monahi și ucenici, scrie sursa citată anterior. În partea de jos, sub imaginea Maicii Domnului: „în centrul icoanei stă un sfânt tânăr, îmbrăcat într-un stihar diaconesc. În mâna stângă poartă un sul de hârtie desfășurat, pe care este înscris textul condacului în cinstea Născătoarei de Dumnezeu care se cântă la Nașterea Domnului (Fecioara astăzi...). Acesta este Sf. Roman Melodul, cunoscutul imnograf a cărui pomenire se face în aceeași zi, pe 1 octombrie. Acesta este însoțit de corul Bisericii și alături de el se găsesc și împăratul Leon Înțeleptul, împreună cu împărăteasa și patriarhul Constantinopolului.”, scrie ro.orthodoxwiki.org.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un indian fuge de oameni după ce a câștigat 3 milioane de dolari la loto! Bărbatul se plânge că străinii îi cer bani

Calendar Creștin Ortodox 27 septembrie 2022. Sărbătoarea zilei. Ce sfinți cinstim marți

Cum sună vocea lui Radu Bănică. Îi calcă pe urme tatălui său

3 zodii au o zi excepțională. Celelalte zodii atenție la sfatul astrelor

Este informația momentului despre CREȘTEREA PENSIILOR! Anunțul făcut în direct la TV: Este o greșeală pentru ROMÂNIA

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Taxă ca să te tratezi în spitalele de stat. Schimbări în sistemul medical

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies