Cum arată spitalul din Belgia unde medicul erou de la Piatra Neamț este tratat. FOTO

Medicul erou din Piatra Neamț se află internat la Spitalul din Neder-Over-Heembeek, din Bruxelles.

Autor: Carmen Nicoleta

In articol:

Cătălin Deciu este medicul erou din incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. El a ajuns la Spitalul „Regina Maria Astrid” din Bruxelles, duminică, 15 noiembrie, unde primește toate tratamentele necesare. Bărbatul a suferit arsuri peste 40% din corp, în încercarea de a salva cât mai mulți pacienți de la secțiunea ATI.

Spitalul este unul de renume în întreaga Europă, un reper european pentru tratamentul pacienților cu arsuri grave.

Spitalul din Neder-Over-Heembeek funcționează din anul 1980 și dispune de toate condițiile pentru a putea trata pacienții. Unitatea a fost concepută special pentru a gestiona dezastre și urgențe militare, motiv pentru care sălile și holurile sunt foarte spațioase.

Citeste si: Soția medicului-erou, ultimele declarații despre starea de sănătate a acestuia: ”Nu pot intra la el”

Citeste si: Cum se simte medicul erou Cătălin Denciu, transferat în stare gravă în Belgia. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Citeste si: Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii- kfetele.ro

Citeste si: Scandalul „Visarion Alexa” ia amploare după o nouă acuzație de agresiune din partea altei enoriașe. Ce a pățit aceasta- bzi.ro

Are o suprafață de 7.000 de metri pătrați și este dotat cu 26 de paturi. Spitalul „Regina Maria Astrid” din Bruxelles a fost un real ajutor pentru victimele incendiului Switel (1994), dezastrul feroviar din Buizingen (2010), tsunamiul din Fukushima (2011), atacurile teroriste din 22 martie 2016. Tot aici sunt tratați și foarte mulți pacienți infectați cu noul coronavirus.

belgia
Secția de arși a spitalului din Belgia, în care este tratat medicul Cătălin Deciu

Spitalul din Belgia, în care medicul din Piatra Neamț este tratat, are un scenariu unic în caz de incendiu

Spitalul a fost special concept așa fel încât, în cazul unui incendiu, jumătate din fiecare secție își poate continua activitatea fără probleme. De-a lungul anilor, rezistenţa la foc şi funcţionarea grupurilor de ventilaţie au fost îmbunătăţite.

Spitalul dispune și de un departament de „high care”, unde sunt tratate cele mai grave cazuri. Acest departament are 8 camere, iar accesul este restricționat. Extrem de util si avansat este controlul climatului, fiind primordial într-un centru de arși. Băile spitalului sunt controlate de un flux laminar pentru calitatea aerului ISO5. Mai multe fototgrafii în GALERIA FOTO.

Sursă: Știrile Pro TV

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Constantin, fiul unei victimei din Piatra Neamț, pus de spital să plătească îmbălsămarea mamei sale: „Este carbonizată! Este un dezastru acolo!”

Mirela Ghelase și-a recunoscut tatăl printre victimele incendiului din Piatra Neamț în poze. Dezvăluiri cutremurătoare: „Sper să fi fost inconștient...”

Lucian Micu, managerul interimar al Spitalului din Piatra Neamț, a demisionat în urma incendiului care a ucis 10 pacienți: „Nu este un abandon”

Taurii, Leii și alte 4 zodii trec printr-o perioadă glorioasă. Sănătate de fier și bani pentru acești nativi

Simona Halep a găsit fericirea după divorț! Cu cine a fost surprinsă? Nimeni nu se aștepta

Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”

Ce însemnă un Guvern Meloni pentru obligațiuni, euro și bănci. Italia și Europa, cutremurate de implicații profunde venite după alegeri

Dan Petrescu, dat afară de Neluțu Varga de la CFR – Planul patronului din umbră, câți bani ar urma să primească Bursucul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies