Cum arată un test de coronavirus cu rezultat pozitiv! Un medic moldovean din Barcelona l-a făcut public

Medicul Ștefan Botnaru este unul dintre eroii din Barcelona în epidemia de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

Ștefan Botnaru este din Republica Moldova, are 30 de ani și este medic în Barcelona. Mediucul moldovean a fost printre primii doctori care au testat și tratat pacienții cu COVID-19 din Bracelona. Numai că s-a infectat și el!

Ștefan Botnaru făcea gărzi la Unitatea de Primiri Urgențe și a văzut cu ochii lui ce înseamnă disperarea adusă de coronavirus. Nu a stat însă deoparte, însă s-a infectat și el.

Citeste si: Sistemul medical din România, la un pas de colaps. Încă 18 cadre medicale de la spitalul Victor Babeș din Capitală, depistate cu COVID-19

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Medicul a povestit ce simptome a avut el, cum a reacționat când a văzut buletinul de analize cu rezultatul testului pozitiv. 

Citeste si: Teste rapide pentru a detecta infecţia cu coronavirus pentru cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Buzău

Medicul Stefan Botnaru, infectat cu coronavirus, s-a întors la muncă după trei săptămâni

"În pofida faptului că mi-am exercitat profesia respectând cu strictețe toate protocoalele de protecție, am fost testat pozitiv la COVID-19. Cu toate că deja de o perioadă pierdusem mirosul şi gustul, simptomele au apărut în a șaptea zi de la contaminare, care s-au manifestat prin oboseală, dureri musculare şi articulare şi congestie nazală. Adică am avut noroc de o formă uşoară, care s-a manifestat printr-o infecţie respiratoare superioară", a povestit Ștefan Botnaru pentru presa moldoveană. Medicul a urmat tratamentul, și după trei săptămâni s-a testat din nou. Rezultatul de data aceasta a fost cel așteptat – negativ.

Citeste si: S-a schimbat totul! Ce trebuie să faci ca să nu te îmbolnăvești de coronavirus! Sfaturi ale medicului care a pus frână epidemiei la Timișoara ! Virgil Musta: ”Doar așa avem o șansă”

Ștefan Botnaru a postat pe pagina lui de Facebook cele două analize, spunând că boala nu l-a făcut să abandoneze lupta. Medicul moldovean este acum în prima linie într-un centru COVID-19 care abia acum a fost amenajat.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

O italiancă, medic rezident la Arad, l-a impresionat pe ministrul sănătății: „Dacă aș ceda la primul obstacol, ar însemna că munca de medic nu e pentru mine”

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a ajuns la 3183 în România! 445 cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Țăndărei, închis din cauza focarului de coronavirus, este orașul palatelor țigănești! Cum a devenit celebră în Marea Britanie localitatea unde acum s-au întors acasă 800 de oameni

Coronavirus se transmite prin vorbire și prin respirație! Ce spun cercetătorii din America

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies