Cum îți alegi corect echipamentul de schi

Știm că-ți stă mintea mai mult la ghiocei și mărțișoare decât la pârtie. Dar dacă ești un pasionat al sporturilor de iarnă fără echipament, tocmai acum este momentul să te echipezi.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Cum îți alegi corect echipamentul de schi

Pentru că mai toate magazinele de specialitate au lichidări de stoc în așteptarea produselor noi. Ceea ce înseamnă salopete, căști sau ochelari la reduceri mari. Ba mai mult, cu un card eMAG, profiți și de reduceri, și de plata în rate. Dacă tot se ivește această oportunitate, ar fi bine să-ți cumperi chiar tot ce-i trebuie unui schior modern, dincolo de lucrurile evidente (schiuri, clăpari).

 

Șosete

Să începem surprinzător. Probabil că nu te-ai gândit prea mult la șosetele pe care le porți pe pârtie. Dar sunt chiar vitale. Vei vrea să nu se miște prea mult în timp ce faci slalom. Iar pentru asta, trebuie să se prindă bine de gambă, dar să fie suficient de lejere cât să nu-ți stranguleze circulația. Cel mai important e materialul. Chiar dacă lâna și bumbacul sunt de preferat în viața de zi cu zi, aici ai nevoie de amestecuri cu elastan și nylon.

 

Pantaloni

Mai departe, vine cea mai importantă piesă vestimentară a unui schior. Pantalonii trebuie să-ți vină ca turnați. Să te miști liber în ei, fără să fie prea largi. Să vină peste clăpari fără să-i strângă. Și, evident, să fie impermeabili. Oricât de bun ai fi pe schiuri, impactul cu pârtia rămâne un episod inevitabil. Pantalonii mulați pe corp îți oferă mobilitate și sunt aerodinamici. Dar, în viața reală, ai nevoie și de buzunare. Așa că tot la pantalonii cu bretele rămâi. În plus, aceștia îți permit să porți și altceva pe dedesubt, cum ar fi o pereche termoizolantă.

 

Jacheta

Aici încep să se complice puțin lucrurile, pentru că depind de vreme. Dacă sunt în jur de 0 grade, iar cerul pare lipsit de nori, poți să te bazezi pe un substrat termoizolant, un tricou și un fleece. Dacă e ger de îngheață pietrele și ninge, trebuie să apelezi la o jachetă neapărat impermeabilă. Și nu e suficient să fie „de fâș”. Gecile de schi folosesc tehnologii speciale, cu grade diferite de rezistență la apă. De regulă, un material de 5000 g/m va fi suficient pe pârtie. Mai importantă este însă respirabilitatea. Pentru că vei transpira serios, iar jacheta trebuie să-i permită umezelii să se evapore înainte să-ți înghețe spatele.

 

Mănușile

Dacă tot te echipezi complet, e bine să o faci ca la carte. O pereche bună de mănuși poate să pară un moft, dar nimic nu-i mai rău decât să-ți degere degetele. Vârful de gamă la acest capitol sunt modelele din piele naturală, cu căptușeală.

Casca

E necesară, oricâți oameni cu fes ai vedea în jurul tău. Trebuie să accepți că poate fi un sport periculos. Și orice măsură de protecție merită cheltuiala. Pentru că e suficientă o căzătură urâtă pentru a transforma un sport minunat într-un coșmar.

 

Ochelarii

Arată foarte cool, dar nu-i singurul lor scop. Orbirea pe pârtie e un lucru serios, care-ți poate pune în pericol mai mult decât performanțele. Pe de altă parte, ochelarii nu te ajută doar când e soarele pe cer. La viteze mari, ochelarii de schi îți apără ochii și de frig, ninsoare sau eventuale crengi de rășinoase care ți-ar putea ieși în cale.

 

Când îți înnoiești garderoba de schi, e foarte util să ai un card de credit la îndemână. CardAvantaj are o mulțime de parteneriate, cu o mulțime de oferte speciale. Și te poate ajuta inclusiv în viitoarea vacanță de iarnă, de la bilete până la cazare sau skipass-uri.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate