Cum obții certificatul digital COVID-19. Toți pașii

Care sunt pașii pentru a obține certificatul digital COVID-19?

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Certificatul digital COVID-19 a devenit un document de care trebuie să ținem cont de fiecare dată când participam la un eveniment sau pur și simplu mergem la restaurant, cinema, spectacol sau la sala de sport. Este prezent pe lista noilor restricții, iar pentru a-l obține trebuie să parcurgem câțiva pași.

Pașii pentru obținerea certificatului digital COVID-19

Obținerea certificatului digital COVID-19 este o procedură simplă și gratuită, iar platforma ne oferă posibilitatea de a intra în posesia documentul și în limba engleză. Tot ce trebuie să faci este să parcurgi următorii pași simpli în cadrul platformei certificat-covid.gov.ro:

Citeste si: Cum mergem la restaurant în scenariul roșu

Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail valide, iar  sistemul informatic trimite un link, care după accesare va direcționa utilizatorul în pagina principală a platformei. Se accesează butonul verde „Certificat nou”, și se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Cum obții certificatul digital COVID-19

Cetățenii româniși cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP , urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit. 

Cetățenii străini selectează opțiunea „Pașaport/Act de identitate” și completează câmpurile care cuprind: „Țara care a emis pașaportul”, numărul „pașaportului sau al cărții de identitate”, inițialele numelui și prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.

În funcție de categorie, se completează:

  • Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
  • Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.
  • Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.
  • Cum obții certificatul digital COVID-19

Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID. Ulterior, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România a intrat în zonă galbenă

În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, pentru certificatul digital este necesar acordul părinților. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România a intrat în zonă galbenă

Cum mergem la restaurant în scenariul roșu

Alertă de incendiu la Spitalul Judeţean Timișoara! Peste 20 de pompieri au intervenit de urgență, după ce s-a simțit un miros puternic de fum

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

INTERZIS VACCINUL PFIZER! Decizia luată chiar acum. Cine a oprit vaccinarea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Un fost fotbalist a murit electrocutat după ce i-a căzut telefonul în cada cu apă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies