Cum petrecea Ion Iliescu pana dimineata, cu lautari, alaturi de marele actor Stefan Iordache: „De ziua lui de nastere veneau numai monstri sacri”

Marele lautar Nelu Ploiesteanu a dezvaluit ca Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, era un apropiat al celebrului actor Stefan Iordache.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Stefan Iordache, unul dintre cei mai mari actori de teatru si film din istoria Romaniei, a avut o relatie apropiata cu lautarul Nelu Ploiesteanu. „El a fost mentorul meu de comportament. Îl ştiam de la 20 de ani. Mi-amintesc că uneori făceam cacofonii şi el mă învăţa cum să vorbesc corect. Tot Dumnezeu l-a trimis pe Ştefan Iordache la mine. Când nu ştiam ce înseamnă un cuvânt, puneam mâna pe telefon şi-l sunam”, a dezvaluit Ploiesteanu, in revista Taifasuri, despre actorul care a decedat pe 14 septembrie 2008, la 67 de ani. (vezi daca a fost indragostit Ion Iliescu de Florina Cercel)

Nelu Ploiesteanu a marturisit ca la chefuri participa, pe langa alti mari actori, si fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. „Petrecerile cu el erau cele mai frumoase clipe ale vieţii mele. De ziua lui de naştere, unde veneau numai monştri sacri, de la Colea Răutu până la Papaiani sau Ion Iliescu, după ce se făcea 3 dimineaţă, „mă ocupam” de el, cu Chilia în port şi Lume, lume. Ştefan analiza frazele şi-mi spunea însemnătatea cuvintelor, arătându-mi câtă încărcătură emoţională au cuvintele”, a spus Ploiesteanu.

Citeste continuarea materialului pe stirilekanald.ro

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate