Cum pregătești o pizza de post

Pizza este un preparat foarte popular în toată lumea.

Distribuie pe:

Autor: A.M.


In articol:

fara descriere

Pizza este un preparat foarte popular în toată lumea, iar pasiunea românilor pentru acest fel de mâncare inventat și făcut celebru de către italieni reiese și din numărul foarte mare de restaurante care îl au în oferta lor. De altfel, nu prea mai există restaurante fără pizza în meniu, iar excepțiile sunt reprezentate de cele cu specific foarte restrictiv, precum restaurantele chinezești. În capitală poți comanda acasă pizza de la o multitudine de localuri, iar calitatea preparatelor este excelentă.  Totusi, majoritatea sortimentelor de pizza pe care le poti comanda contin si produse de origine animala precum carne, mozzarella sau ou.

Daca vrei sa consumi pizza de post, optiunile de la restaurante nu sunt prea numeroase, astfel ca trebuie sa iti prepari singur mâncarea. Iată care sunt pașii pentru a pregăti o pizza de post la fel de gustoasă precum cea obișnuită. 

Cât durează să faci pizza de post?

Timpul necesar pentru a te putea așeza la masă și a gusta din pizza de post pe care chiar tu ai pregătit-o nu este mai lung de o oră. Ba mai mult, dacă ai dexteritate în bucătărie și te miști rapid, poți să ai o pizza gata în doar 40 de minute. 

Ce ingrediente sunt necesare?

Ca să pregătești pizza de post, trebuie să te strofoci mai puțin decât dacă ai vrea să îți faci pizza obișnuită. Lista ingredientelor nu este deloc foarte bogata, iar acestea se împart în două categorii: ingredientele pentru blat și ingredientele pentru umplutură. Pentru blat, ai nevoie de 300 de grame de făină, o lingură de zahăr, un praf de sare, un plic de drojdie uscată și trei linguri de ulei de măsline. Umplutura nu necesită nici ea foarte multe ingrediente, ci doar brânză tofu, oregano, sos marinara sau bulion și legumele tale preferate, care pot fi ceapă, ardei gras, măsline, ciuperci, roșii, porumb sau ardei jalapenos, dacă vrei să obții o pizza picantă. De asemenea, poți adăuga orice alte condimente găsești apetisante, precum cartofi prăjiți, usturoi sau dovlecel. 

Cum prepari pizza?

Dacă ai reușit să aduni toate ingredientele necesare și să alegi componentele mixului care va forma umplutura, poți trece la treabă. Trebuie să ții cont și de ustensilele necesare. Ai nevoie de un făcăleț, un fund de lemn, o lingură, un castron încăpător și o tavă. Aluatul se prepară foarte rapid și ar trebui să fie gata în 25 de minute. Amestecă făina cu sare, ulei și zahăr până se omogenizează, iar apoi adaugă și drojdia pe care trebuie să o diluezi în puțină apă caldă, mai întâi. După ce ai adăugat și drojdia, poți începe să frămânți până când tot amestecul devine omogen. Odată ajuns în acest pas, nu mai e necesar decât să presari puțină făină peste aluat și să îl lași să crească, după ce l-ai pus într-un vas și l-ai acoperit cu un prosop de bucătărie. Odată crescut aluatul, nu mai rămâne decât să îl pui pe un fund de bucătărie și să îl intinzi cu făcălețul, iar apoi să îl tai în forma dorită. Odată obționut blatul, poți începe să îl ornezi cu ingredientele alese pentru umplutură. Primul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a unge blatul cu sosul marinara pe care îl poți pregăti foarte rapid. Ai nevoie de două linguri de ulei de măsline, 800 de grame de roșii la conservă, sare, oregano, piper, o crenguță de busuioc și 6 căței de usturoi. Poți adăuga, după gust, și ardei iute. Trebuie să începi prin călirea usturoiului în uleiul de măsline, după care se adaugă toate celelalte ingrediente. Crenguța de busuioc nu trebuie tocată, iar după 15 minute în care sosul stă pe foc, o poți scoate. Odată pregătit și sosul, el se aplică pe blatul de pizza, iar deasupra sa poți pune brânza tofu rasă sau tăiată cubulețe, ciupercile, roșiile, ardeiul gras, ceapa, măslinele, porumbul și orice alt ingredient pe care vrei să îl adaugi. 

Odată finalizat procesul, pune pizza la cuptor timp de 25 de minute și te vei bucura de savoarea intensă a unei pizza de post pe cinste. 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate