Cum să alegi cel mai bun credit online

În ultimul an, de când COVID-19 s-a instalat în viața noastra, am fost nevoiți să schimbam puțin modul în care comunicăm cu familia, cum facem cumpărături și de ce nu, cum ne împrumutăm.

Autor: Ana Maria

Creditele online nu sunt o invenție nouă, însă pe perioada pandemiei multe instituții financiare nebancare (IFN), precum și bănci s-au adaptat acestui model, astfel, în prezent nu este nevoie ca clientul să se deplaseze într-un birou pentru a solicita un credit. Împrumutul poate fi găsit și contractat 100% online, da, inclusiv semnarea contractului este electronică, iar documentele necesare sunt încărcate în contul clientului. Aceste schimbări oferă clienților mai mult control și mai multă libertate.

În contul de client găsiți toate informațiile necesare, iar dacă aveți nevoie de informații adiționale, este de ajuns să deschideți chat-ul online, pus la dispoziție de câtre majoritatea băncilor și IFN-urilor.

În România devin din ce în ce mai populare creditele pe termen scurt, așa numitele credite până la salariu sau overdrafturile – limitele de credit. Aceste tipuri de credite se regăsesc cel mai des în oferta instituțiilor financiare nebancare.

Caracteristicile creditelor online nebancare sunt:

-          100% online – formularul de aplicare, încărcarea documentelor și semnarea contractului sunt disponibile online

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

-          Condiții de eligibilitate flexibile (se acceptă salariul minim pe economie, venituri multiple, vechime de muncă de 1-3 luni, vârsta de la 18 ani, istoric de credit negativ)

-          Se obțin repede și simplu (aprobarea creditului între 15 minut – 24 de ore)

-          Minim de documente necesare (actul de identitate+ 1-2 documente adiționale – în funcție de IFN)

Cele enumerate mai sus sunt desigur avantajele creditelor nebancare oferite de IFN, însă aceste credite au desigur și unele dezavantaje, cum ar fi rata de dobânda, care este mult mai mare decât în cazul creditelor bancare.

Multe IFN-uri percep dobânda pe zi (nu pe lună), iar valoarea acesteia poate fi între 0.5% până la 2% pe zi. Din acest motiv în cazul creditelor nebancare este recomandat să rambursați creditul cât de curând posibil, reducând astfel valoarea totală a creditului. De asemenea, trebuie sa acordați mare atenție dobânzii penalizatoare, întotdeauna verificați care este valoarea acesteia înainte de a semna contractul.

Instituțiile financiare nebancare au dobândit un renume nefavorabil în rândul populației, însă adevărul este că și în rândul creditelor nebancare sunt accesibile credite performante oferite de creditori cinstiți, care vor cu adevărat să își ajute clienții, să le ofere suportul

financiar refuzat de câtre bănci. Uneori poate fi dificil de recunoscut un credit performant de unul mai puțin avantajos. Tocmai de aceea pe piața din România a fost lansat Moneezy.com – un instrument de comparare a creditelor nebancare online, 100% gratuit și foarte ușor de utilizat. Pe Moneezy găsiți ofertele de credit a creditorilor autorizați și verificați, împreună cu informații detaliate despre aceștia și despre creditele oferite. Procesul de comparare și selecționare a creditului este astfel mult mai rapid și simplu.

Decizia de a opta pentru un credit online (nebancar) vă aparține în totalitate, totul depinde de cât de mult aveți nevoie de creditul respectiv și de situația dvs. actuală din punct de vedere financiar. Dacă aveți nevoie de bani urgent, un credit IFN vă poate ajuta.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Copiii cu vârste sub 16 ani ar putea fi vaccinați anti-COVID începând cu luna viitoare! Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: „Este important să avem autorizarea EMA”

De luni, elevii pot renunța la masca de protecție în curtea școlii! Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Ce restricții rămân în vigoare în școli

Un temut interlop din Călugăreni a agresat o polițistă aflată în timpul liber! Femeia nu de depus plângere

Horoscop 17 Mai 2021: astazi Fecioarele vor incerca lucruri noi

Total INTERZIS pentru cei care s-au vaccinat cu PFIZER! Informația momentului pe care toată lumea trebuie să o știe

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Adio, libertate? Valul 4 vine peste România. Anunțul este terifiant

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies