Cum sa alegi costume barbati cât mai potrivite?

Având în vedere că, în funcție de job sau de ocazii, mulți dintre bărbați nu se îmbracă prea des la costum, este firesc ca alegerea unei astfel de vestimentații să nu fie foarte ușor de realizat.

Distribuie pe:

Sunt multe detalii care trebuie avute în vedere și care de multe ori depășesc nivelul de răbdare al unui bărbat mai puțin dispus sau familiarizat cu shopping-ul.

Pentru a cumpăra costume barbati trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să ai dispoziția necesară pentru a proba și încerca mai multe variante. Posibilitatea de a găsi din prima cea mai potrivită formulă este foarte mică. Și chiar dacă ți se pare că ceea ce ai ales este perfect, merită să mai probezi și altceva, măcar așa de dragul comparației.

Care sunt cele mai importante aspecte de care să ții seama pentru a alege un costum perfect?

Dacă nu este realizat pe comandă, ținând seama de particularitățile fizico-anatomice ale fiecărei persoane, este un pic mai complicat să găsești ceva care să pice turnat. Dar dacă ți-ai pus în minte acest lucru s-ar putea ca dorința ta să devină realitate.

Pentru a face alegeri cât mai bune va trebui să ții seama de următoarele aspecte:

Pentru ce utilizare cumperi un costum

Fiecare dintre situațiile în care porți un costum antrenează alte alegeri și decizii. Unul va fi tipul de costum pe care îl vei cumpăra pentru a-l purta regulat la muncă și cu certitudine altul va fi tipul de costum pe care îl vei achiziționa pentru o nuntă cu pretenții. În funcție de exigențe și de statut, calitatea, rezistența, croiala, materialul, finețea pot fi complet diferite în fiecare dintre aceste cazuri. Poți cumpăra un costum elegant, dar mai puțin pretențios pentru o ținută office sau business și merită să investești ceva mai mult pentru a achiziționa un costum mai special și mai aparte pentru evenimente formale sau chiar pentru nunta ta, de exemplu. Cei care vor să etaleze rafinament și gusturi speciale în materie de vestimentație masculină pot încerca, în ocaziile potrivite, să poarte un smoking sau un frac.

Pleacă la cumprături cu câteva idei trasate măcar în minte

Pentru a nu pierde prea mult timp și a alerga la întâmplare în căutarea a ceva necunoscut, dă înainte de a pleca la drum un search pe internet pentru a vedea cam ce îți place sau ce ți se potrivește. Nu strică să citești și câteva informații care ți-ar putea simplifica dimersul, așa cum găsești și în acest articol. A avea o idee despe mărime, model, nuanță, tendințe și cum să asortezi cât mai bine totul poate fi foarte util. În plus alegând să te informezi astfel poți chiar să mergi țintă la magazinul unui brand sau, dacă nu ești chiar așa de hotărât, să îți stabilești câteva destinații favorite.

Urmărește cu atenție linia umerilor

În alegerea sacoului unui costum analiza liniei unerilor este foarte importantă pentru a stabili dacă măsura sau modelul ți se potrivește. Dacă această linie pică prea în afară, cu ceritudine este prea mare. Dacă linia pică în interior însemnă că este prea mic. Pentru a fi varinata potrivită această linie trebuie să pice perfect pe linia umărului.

Verifică felul în care pică atunci când este închis

Dacă vrei să alegi un sacou pentru modul în care stă cu nasturii descheiați s-ar putea să pierzi din vedere multe aspecte care sunt importante. Unul dintre acestea poate fi reprezentat de felul în care se așează la gât. Dacă nu pică lin pe linia corpului, stă umflat și face cute înseamnă că nu este potrivit. Dacă atunci când îl închizi face un X și te ține înseamnă că este prea mic. Verifică mereu aceste detalii fără a mai închide ultimul nasure. Acesta trebuie să stea mereu deschis.

Fii atent la lungimi

Dacă baza sacoului atârnă cu mult peste fese, în cazul în care nu este frac, înseamnă că este prea lung. Ideal ar fi să alegi măsura în funcție de înălțime. Dacă nu ești prea înalt alege un sacou care să ajungă până la jumătatea feselor, dacă ești mai vânjos poți alege o varianta care să acopere complet partea dorsală. În cazul pantalonilor, dacă singura problemă este lungimea, pentru a pica bine, retușul se poate face foarte ușor. Alegerea lungimii potrivite pentru mâneci este la fel de importantă ca urmărirea liniei umerilor. Dacă acestea vor fi prea lungi și vor acoperi mai mult sau mai puțin decât trebuie manșeta cămășii, reușita achiziției va fi un mare rateu de stil.

Ai gijă la felul în care pică pantalonii pe corp

Chiar dacă este moda să porți mai stâmt, pentru a te simți cât mai bine și cât mai confortabil optează pentru o pereche de pantaloni care să te lase să te miști lejer. Acestă variantă este mult mai practică și mult mai elegantă indiferent de situația pentru care o alegi.

 

Dacă vrei să te bucuri de un costum deosebit, din materiale cu textură fină, croială impecabilă și în tendințe, alege din magazinul Trends by Adina Buzatu sau intă pe magazinul online Adinabuzatu.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate