Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma în „chef”

Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma în „chef”

Diverse

Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma într-un adevărat maestru al clătitelor

Cum să faci clătite perfecte. Iată câteva idei delicioase pentru o umplutură perfectă.

Cum să faci clătite perfecte. Vezi aici care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce umplutură poți adăuga, pentru a obține clătite perfecte.

Cum să faci clătite perfecte

Ingrediente:

  • 1 pahar cu lapte bătut/sana/iaurt,
  • 1 ou,
  • 2 linguri cu ulei,
  • o fiolă de esență vanilie,
  • 1 pahar cu faină,
  • 2 linguri cu zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 1/2 linguriță bicarbonat,
  • 1 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Se iau două castroane mai mari, într-unul se amestecă laptele bătut cu oul, uleiul, zahărul și vanilia, iar în celălalt făina cu sare, bicarbonat și praful de copt.
Apoi, amestecul lichid se toarnă peste cel uscat și se amestecă lejer de câteva ori.
Se lasă să se odihnească 20 de minute.
Se încinge o tigaie teflonată cu foarte puțin ulei și se pune aluat cu lingura, cam 2 linguri pentru o clătită și se întinde în tigaie.


Clătita se lasă în tigaie, în funcție de cât de coaptă doriți să fie.

Idei de umplutură pentru clătie

Clătitele reprezintă un desert rapid și delicios, perfect pentru orice moment al zilei. Iubitorii de clătite au diferite preferințe, în ceea ce privește umplutura. Iată câteva idei, pentru un desert perfect:

  • cremă de ciocolată și alune mărunțite,
  • cremă de ciocolată și biscuiți măcinați,
  • cremă de ciocolată și fructe proaspete (banane, căpșuni, cireșe),
  • dulceață de prune, vișine, caise, gutui, căpșuni,
  • Înghețată cu diferite arome și fulgi de ciocolată albă sau neagră,
  • cremă de fistic,
  • unt de arahide și jeleu.

Citește și: 3 rețete delicioase și sănătoase pentru o dietă echilibrată

Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma în „chef”

Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma în „chef”

[Sursa foto: Shutterstock]

Cum să faci clătite de post

Ingrediente

  • 200 de grame de faină,
  • 500 de mililitri apă plată sau apă minerală,
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu,
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingura zahăr,
  • esență de rom sau orice arome vă plac,
  • 6 linguri de ulei,
  • pentru umplut: gem, dulceață,
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

  • Amestecăm într-un bol făina, sarea, bicarbonatul și zahărul.
  • Adăugăm apa treptat și amestecăm bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe.
  • La final punem cele 6 linguri de ulei și amestecăm.
  • Ungem o tigaie cu ulei și o punem la încins pe foc.
  • Turnăm un polonic din compoziție și coacem clătita la foc mediu.
  • Când marginile s-au rumenit puțin, o putem întoarce pe cealaltă parte.
  • Clătitele le punem una peste alta, astfel se vor frăgezi.
  • La final le umplem cu gemul/dulceață preferată.

Citește și: Rețetă ciorbă de ștevie. Este sănătoasă și ușor de preparat

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul scoate la iveală detalii neașteptate- radioimpuls.ro

Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma în „chef”

Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma în „chef”

[Sursa foto: Shutterstock]

Rețetă pentru pancakes

Ingrediente

  • 2 ouă,
  • 160ml lapte,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • 25 g zahăr,
  • 1 pliculeț zahăr vanilinat,
  • 130 g făină,
  • un praf de sare,
  • vanilie
  • Pentru decor: miere, nucă, lămâie, cireșe, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile și vanilia le vom pune într-un bol în care am pus deja laptele.
  • Făina o vom amesteca împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și sarea.
  • Punem toate ingredientele uscate peste amestecul de gălbenușuri și lapte și amestecam până se omogenizează. Nu trebuie insistat prea mult chiar daca mai rămân câteva cocoloașe mici, vor dispărea.
  • Pentru clătite americane perfecte și pufoase, mixăm cele 2 albușuri pe care le-am separat de gălbenușuri până devin o spumă tare.
  • Punem spuma de albușuri peste amestecul obținut mai devreme și amestecăm cu mișcări largi, până se încorporează în acesta.
  • Punem o tigaie la încins la foc mic, ideal ar fi daca am avea una antiaderenta pentru că nu vă mai fi nevoie să folosim ulei.
  • Luam cu un polonic micuț aluat din bol, punem în mijlocul tigăii și lăsăm clătita să se rumenească, apoi o vom întoarce pe cealaltă parte.
  • Focul trebuie să fie mic, daca este prea puternic clătitele vor rămâne crude la mijloc.
  • Când punem aluatul în tigaie nu este nevoie că noi să îl întindem, singur vă capătă forma.
  • După ce am terminat de copt toate clătitele, le punem pe farfurie și le decoram așa cum ne place fiecăruia.
  • Puteți să folosiți miere, sirop de arțar, diferite topping-uri, nucă, lămâie, ciocolata, dulceață, fructe… Preferatele mele sunt clătitele americane servite cu gem de căpșuni și dulceață de salcâm.

Surse: bucataras.ro, pofta-buna.ro