Cum să protejezi motorul diesel iarna? Sfaturi pentru a-ți proteja automobilul în anotimpul rece

Mașinile cu motor Diesel au nevoie de o îngrijire specială pe tot parcursul anului, dar mai ales iarna, atunci când temperaturile scad simțitor.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Cum să protejezi motorul diesel iarna? Proprietarii mașinilor pe motorină trebuie să țină seama de o serie de factori pentru a evita problemele pe timp de iarnă. Atunci când temperaturile scad sub -8 grade Celsius, încep să apară problemele. Iată ce trebuie să facă șoferii mașinilor Diesel atunci când vine iarna.

Cum să protejezi motorul diesel iarna? Mare grijă la combustibil

Pentru a proteja motorul Diesel iarna, ar trebui ca în primul rând să fiți atenți la combustibil. De cele mai multe ori, acesta este de proastă calitate și poate afecta starea motorului datorită parafinei care se cristalizează pe filtre. Este recomandabil folosirea unui combustibil special pentru temperaturile scăzute.

Cum să protejezi motorul diesel iarna? Starea bateriei

Pe timp de iarnă, bateriile sunt mult mai solicitate.

În cazul motoarelor Diesel, trebuie să aveți grijă la avertizorul de buzii incandescente. Dacă acesta apare, motorul nu trebuie pornit. Este recomandat aprinderea farurilor înainte de cea a motorului pentru a încălzi puțin bateria. Nu este bine ca aerul condiționat, CD-playerul sau farurile să rămână mult timp pornite atunci când motorul este oprit.

Cum să protejezi motorul diesel iarna? Bujiile și cureaua de distribuție

Dacă apare probleme la bujiile incadnescente, acestea trebuie schimbate tot setul, pentru a nu rămâne cu mașina în drum.

Ruperea curelei necesită costuri mult mai ridicate decât schimbarea acesteia.

Citeste si: „Când îmi dădea o palmă, vedeam stele verzi și îmi țiuia timpanul.” Oana Roman, despre întâmplările chinuitoare din copilărie- kfetele.ro

Citeste si: De ce să alegeți un generator Diesel?

Citeste si: Soferii romani sunt inventivi! Au inlocuit motorina cu uleiul in care prajesc cartofi!  Uite de cat combustibil au nevoie ca sa conduca 20 de kilometri!

Citeste si: Pazea, Duster! In Romania s-a lansat un nou SUV accesibil

Cum să protejezi motorul diesel iarna? Antigelul

Verificarea antigelului se face la fiecare revizie. Completarea cu antigel se face întotdeauna când motorul este rece. Iarna, se recomandă verificarea permanentă a temperaturii motorului prin ceasul din bord. Dacă aceasta nu crește, atunci mașina trebuie dusă urgent la service.

Cum să protejezi motorul diesel iarna? Instalația de climatizare

În cazul motoarelor Diesel (și nu numai), filtrul de polen trebuie să fie curat, acest lucru ducând la o mai bună circulație a aerului și la dezaburirea mai ușoară a geamurilor. Intsalația de climatizare nu trebuie lăsată să funcționeze atunci când motorul este oprit, pentru că acest lucru duce la consumarea bateriei.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

ASA va arata viitoarea Dacia Duster! VEZI cat de mult s-a schimbat SUV-ul romanesc

Afla cum trebuie sa-ti pregatesti rapid masina pe timp de ger! Iarna n-o sa te mai ia niciodata pe nepregatite!  

E fix ce ne lipsea! Noile autobuze RATB vor fi dotate cu monitoare LCD şi sisteme de numărare a pasagerilor

Foto| Aventuri in ploaie pentru Moise Guran! A ramas blocat intr-un pasaj inundat! Descult, prezentatorul Tv a incercat sa rezolve problema "N-am loc sa ies pe geamul de la...

Veste cumplită despre Gabriela CRISTEA! Anunțul momentului despre celebra prezentatoare TV. ESTE ȘOC TOTAL

„Am avut multe momente de cotitură." Adriana Bahmuțeanu a povestit despre cel mai tragic moment pe care l-a trăit

Budinca lui Noe. Cum se prepară cel mai vechi desert din lume

E fix ce ne lipsea! Noile autobuze RATB vor fi dotate cu monitoare LCD şi sisteme de numărare a pasagerilor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies