Cum să-ți transformi casa într-o locuință sigură pentru animalul de companie

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Ai un animal de companie și prezența lui îți aduce bucurie în fiecare zi, este mereu pus pe șotii și afectuos, iar momentele de joacă împreună sunt favoritele tale.

Ai face orice să-l știi pe micul tău prieten în siguranță, sănătos și vesel, așa că este bine să începi cu locuința în care stați, și s-o transformi într-un loc pet friendly.

Iată câteva sugestii ușor de pus în practică și foarte utile atunci când ai un animal de companie, fie că este vorba despre o pisică, un câine sau alt pet:

Instalează ferestre termopan cu aerisire controlată

Micul tău prieten va petrece multe ore în casă, așa că-i trebuie aer curat, iar tu ai nevoie de o locuință bine aerisită, astfel încât să nu persiste mirosurile specifice unui animal de companie. 

Ca să rezolvi această dublă problemă, instalează ferestre termopan premium, pentru că te vor ajuta să scapi de grija mirosurilor neplăcute, a igrasiei și a mucegaiului. Alege ferestre premium Izo3+ ca să beneficiezi de aerisire lentă și controlată, cu deschidere în 4 trepte, datorită echipării standard cu microventilație.

Poți face simplu calculul prețului termopanelor ca să știi exact detaliile de amenajare și prețul proiectului. După aceea, tot ce-ți rămâne de făcut este să te bucuri împreună cu patrupedul tău de aerul proaspăt din locuință, indiferent de vremea de afară, în orice anotimp. 

Montează la ferestrele feronerie cu elemente de siguranță

Pentru că vei fi plecat multe ore zilnic, fie la serviciu, la cumpărături sau în oraș, trebuie să te asiguri că animalul tău de companie este în siguranță cât timp este singur acasă și că nu există riscul să iasă pe fereastră sau

să se rănească încercând să spargă geamurile.

Citeste si: Corina Chiriac, distrusă! Cum a reacţionat după ce a aflat de Monica Anghel. "Doamne, ce trist...- bzi.ro

Ca să eviți aceste probleme, montează feronerie cu elemente de siguranță, de exemplu termopane cu deschidere în plan paralel, pe 6 mm. Ele asigură aerisirea în interiorul casei, fără ca micul tău prieten necuvântător să fie în pericol, fără să poată ieși pe fereastră și fără să fie speriat de zgomotele străzii.

Ferestrele cu deschidere perimetrală au grad de siguranță RC2, superior față de ferestrele standard închise și astfel asigură o protecție mai bună în toate situațiile de pericole cauzate de factori naturali sau încercările de intrare prin efracție. Nivelul RC2 impune, conform standardului, minim 7 puncte de blocare a ferestrei cu bolțuri și plăcuțe din oțel, mâner cu cheiță, pachet de sticlă antiefracție. 

Poți alege și nivelul maxim de siguranță RC3, care impune un număr minim de 16 puncte de blocare a ferestrei, cu bolțuri și plăcuțe de siguranță din oțel, mâner cu cheiță și sticlă antiefracție. Este recomandat să folosești această dotare pentru ferestre dacă locuiești la parter sau ai  uși culisante către balcon ori terasă.

Astfel nu mai trebuie să-ți faci griji, hoții nu vor putea pătrunde, mai ales că deschiderea perimetrală este discretă, nu se vede din exteriorul casei.

Pune la ferestre sticlă de siguranță, realizate din două sau mai multe foi de sticlă lipite între ele cu filme de PVB. Ele protejează animalul de companie în cazul lovirii, forțării sau spargerii geamului, pentru că fragmentele de sticlă sau corpurile străine rămân lipite de filmul de laminare, înlăturând pericolul. În plus, aceste ferestre îți oferă  protecție fonică și împotriva razelor UV, pentru ca petul tău să se simtă confortabil în orice moment al zilei.

Înlătură obiectele ce pot fi periculoase pentru animalul de companie

Conviețuirea cu un animal de companie necesită și înlăturarea obiectelor ce prezintă pericol de rănire, tăiere sau lovire. Vasele voluminoase de ceramică, măsuțele de sticlă, plantele în ghivece înalte, toate reprezintă adevărate riscuri pentru micuțul tău prieten, care va explora curios întreaga locuință.

Îndepărtează aceste pericole și nu uita să izolezi cabluri, prize și alte echipamente electrice, care pot fi roase sau deteriorate de animăluț, ca să înlături orice pericol de electrocutare.

Dacă alegi totuși să păstrezi plante în casă ori pe balcon, optează pentru soiuri care să fie tolerate de animale, căci micuții noștri prieteni sunt foarte sensibili la mirosuri și la polen, pot face alergii, iar unele flori sunt chiar otrăvitoare pentru ei. De exemplu leandrul este extrem de periculos și trebuie complet evitat.

Acestea sunt cele mai bune recomandări atunci când te întrebi cum să-ți transformi casa într-o locuință sigură pentru animalul de companie. Ține seama de ele și te vei bucura de o viață veselă și liniștită, alături de micuțul tău prieten blănos.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul zilei, 25 septembrie 2021. Nativii din zodia Vărsător fac o nouă cucerire

Dan Diaconescu și Marius Tucă, imagini de colecție. Cum arătau în urmă cu 30 de ani când vindeau prin oraș ziarul la care lucrau

Cântecul "Sanie cu zurgălăi" are o poveste fascinantă. Cine a compus-o și de ce au existat scandaluri internaționale de plagit din cauza acestei melodii

Horoscopul banilor pentru luna Octombrie

Anunțul momentului pentru cei cu CENTRALE TERMICE! Nimeni nu ar mai fi crezut așa ceva

DIVORȚUL SECOLULUI în showbiz! Păreau cuplul perfect. Nimeni nu și-a imaginat că EL o îneală cu o bombă sexy

Persoana din umbră care o ajută pe Monica Gabor. Columbeanu va vărsa lacrimi amare: „Tânăr și bogat, are tot ce își dorește”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies