Ora de vară 2023. Cum să treci mai ușor peste schimbarea orei. Pe 25 martie 2023, România trece la ora de vară

România trece la ora de vară pe 25 martie 2023. Iată cum să treci mai ușor peste schimbarea orei!

Autor: Ioana Enache

In articol:

România trece la ora de vară pe 25 martie 2023. Odată cu trecerea la ora de vară, unii oameni resimt anumite efecte asupra organismului. Iată cum să treci mai ușor peste schimbarea orei!

Pe 25 martie 2023 trecem la ora de vară

Românii trec la ora de vară 2023 în luna martie, mai exact în noaptea de 26 spre 27 martie, atunci când ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Mai exact, trecerea la ora de vară va avea loc între 26 și 27 martie 2023 și va presupune o oră în minus de somn. În fiecare an, trecerea la ora de vară are loc în ultima duminică din luna martie.

Motivul pentru care mai multe țari trec la ora de vară în fiecare an are legătură cu folosirea luminii Soarelui cât mai mult timp posibil. Mai exact, rolul orei de vară este ca oamenii să profite o perioadă cât mai lungă din zi de lumina naturală.

Citeste si: Dorința din copilărie pe care Bella Santiago și-a îndeplinit-o la nunta cu Nicu: „M-am simțit foarte bine”. Artista i-a făcut o surpriză soțului, intrând cântând în biserică- kanald.ro

Citeste si: A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda- stirileprotv.ro

Cum să treci mai ușor peste schimbarea orei. Pe 25 martie 2023 trecem la ora de vară

Cum să treci mai ușor peste schimbarea orei. Pe 25 martie 2023 trecem la ora de vară

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să te pregătești pentru împărtășania de Paște și când poți face acest ritual creștin

Cum să treci mai ușor peste schimbarea orei

Trecerea la ora de vară ne poate afecta organismul. După schimbarea orei, multe persoane resimt simptome precum oboseală, stres, anxietate, dureri de cap sau greață.

În primele zile după trecerea la ora de vară, este recomandat să-ți setezi alarma de dimineață cu câteva minute înainte de momentul în care trebuie să te trezești.

Astfel, vei avea timp pentru a sta câteva momente în pat și îi vei da corpului timpul necesar să intre în starea activă.

Citește și: Vacanța de primăvară 2023. Când începe și când se termină vacanța de Paște a elevilor

Dacă aveți copii mici, este bine să îi pregătiți cât mai din timp de schimbarea orei. Înainte cu câteva zile de trecerea la ora de vară, încercați să îi culcați pe cei mici cu câteva minute înainte de ora normală de somn.

Un alt sfat pentru a trece cât mai ușor prin această perioadă este să petreceți timp în aer liber. Aerul proaspăt înlătură oboseală și vă face să vă simțiți mai odihniți.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tatăl Biancăi Comănici, nerăbdător să devină bunic: "Mi-a zis-o direct". Avem toate detaliile din familia frumoasei brunete | EXCLUSIV

Ce s-a întâmplat după ce Ella Tina a fost jefuită în club?! Fosta concurentă de la ”Puterea Dragostei” și-a pierdut orice speranță: „Sunt foarte dezamăgită”

A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda

Cine este și câți ani are șarmantul Dogan din serialul Prețul fericirii! Iată ce familie superbă are celebrul actor Murat Aygen și cu ce se ocupă când nu se află pe platourile...

Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?

„Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu

Au ieșit la iveală detalii cutremurătoare despre tot ce a îndurat Dana Roba. De ce a fost, de fapt, atacată de soțul ei, Daniel Balaciu: "A vrut să se răzbune pe ea"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies