Cum se aranjează corect masa de Paști 2021. Ideile decorative de care trebuie să ținem cont pentru o masă elegantă

Ce se mai pune pe masa de Paște, pe lângă preparatele tradiționale?

Cum se aranjează corect masă de Paști
Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

Mai este puțin din postul Paștelui, iar Învierea lui Iisus Hristos este foarte aproape. Postul Paștelui reprezintă pentru creștini o curățare a trupului, iar religia cere ca în această perioadă oamenii să fie mai buni, să-și ajute semenii, să facă fapte bune și să evite gândirea negativă.

Citeste si: Cum se va desfășura Slujba de Înviere. Care sunt regulile pentru Paștele Ortodox

Bucatele tradiționale de pe masa de Paște adorate de români

De pe masa de Paște a românilor nu lipsește carnea de miel, o tradiție străveche de pe timpul dacilor. Mielul reprezintă ideea de sacrificiu și de ofrandă supremă care a fost oferit divinității pentru mântuire și iertarea păcatelor.

Cum se aranjează corect masă de Paști
Pască, cozonac și ouă roșii

Ouăle vopsite au o poveste religioasă care provine din Biblie și se spune că atunci când Iisus a fost crucificat, Fecioara Maria a mers la El cu un coș plin cu ouă, iar sângele din rănile Mântuitorului a curs pe acestea, înroșindu-le. În unele regiuni ouăle vopsite sunt înfrumusețate cu diverse modele, o adevărată artă care a fost transmisă din generație în generație. Conform tradiției, ouăle se vopsesc în Joia Mare pentru că a doua zi Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pentru păcatele noastre.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Iepurașul de Paște 2021. Povestea și semnificația iepurașului de Paște Nici pasca și nici cozonacul nu lipsesc de pe masa de Paște a românilor. Aceste preparate deliciose reprezintă Învierea și Renașterea lui Iisus Heistos. Cele două preparate ne amintesc de sacrificiul și puterea lui Dumnezeu, care a mers 40 de ani prin pustiu, fără resurse. Aluatul dulce din care se fac aceste preparate amintesc de grija lui Iisus Hristos pentru oameni.

Produsul ce acompaniază orice masă de sărbători este vinul roșu, iar de Sfintele Paști simbolizează sângele lui Iisus Hristos fiind legat de momentul răstignirii Mântuitorului pe cruce. La Cina cea de Taină, vinul de pe masă a fost roșu, dulce și amestecat cu apă, iar pentru masa de Paște ar fi ideal să alegem un vin cât mai natural, fără adaosuri sau coloranți.

Cum decorăm corect masa de Paște

Fie că alegem să petrecem Învierea Domnului împreună cu musafiri sau doar cu persoanele din familie, o masă elegant aranjată ne aduce în spiritul celei mai mari sărbătoari a anului.

Citeste si: Cozonac tradiţional, reţetă Gina Bradea. Ideal pentru masa de Paşte 2021

Cum se aranjează corect masă de Paști
Masa de Paște

Masa de Paște o putem decora cu o față de masă cu motive de Paști cum ar fi iepurași, ouăle roșii sau dacă doriți ceva mai simplu puteți opta pentru o față albă, simplă. Important este să armonizaţi faţa de masă cu vesela şi tacâmurile.

În partea dreaptă a farfuriilor se pun cuțitele, lângă lingura destinată supei, iar în partea stângă sunt aranjate furculițele. Pentru aranjarea șervețelelor vă puteți baza pe imaginație, neavând reguli stricte de aranjare. Alegerea acestora se face în funcție de ocazie, dar și de modelul feței de masă.

Citeste si: Când se vopsesc ouăle de Paști? În Joia sau Sâmbăta Mare?

Paharele se aranjează în ordinea mărimii lor, în fața farfuriei, de la dreapta la stânga. Din loc în loc se așează suportul cu condimente, cel cu scobitori, coșulețele cu pâine, coșul cu fructe, dar și vaze scunde cu flori naturale. Florile sunt importante în arajamentul unei mese festive, dar este important să fie cât mai scunde pentru a nu deranja comunicarea vizuală dintre invitați.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Lis, dezvăluiri neștiute din căsnicia cu Viorel Lis! Ce se întâmplă între cei doi: „Noi facem tot timpul...”

Valeriu Gheorghiță, despre cazul Alexandru Arșinel, pozitiv COVID-19 după ce s-a vaccinat în ianuarie! ”Nu putem spune că 100% din persoane nu vor face aceast infecție”

Apropieri ciudate între doi Faimoși, pe plajă, la Survivor. S-a aplecat pe el și camerele au surprins tot

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Biden, făcut șah-mat de Iran. Adevărată miză a escaladării tensiunilor dintre Israel și palestinieni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies