Cum se curăță eficient bijuteriile din argint. Trucuri eficiente pentru întreţinerea podoabelor

Cum se curăță eficient bijuteriile din argint. Metode simple și eficiente pentru curățarea și întreținerea obiectelor din argint.

arg
Autor: Elena Popescu

In articol:

Cum se curăță eficient bijuteriile din argint. O dată cu trecerea timpului, obiectele din argint se pot oxida și astfel își pierd din strălucire. Însă din fericire puteți reda strălucirea argintului prin metode naturale și simplu de aplicat.

Cum se curăță eficient bijuteriile din argint

Înainte de a încerca oricare altă metodă de a curăța obiectele din argint, puteți încerca curățarea acestora cu apă și săpun. Dacă această metodă nu a funcționat, atunci puteți încerca metodele menționate mai jos.

Citeste si: Ce este, de fapt, rostopasca și la ce se folosește

Cea mai des întâlnită metodă de curățare este cea cu bicarbonat de sodiu și apă. Puneți o cantitate mică de bicarbonat de sodiu pe bijuterie și frecați, apoi clătiți cu apă și utilizați o lavetă pentru a lustrui ușor, În cazul bijuteriilor cu gravaj sau inscripționări, folosiți o periuță de dinți cu peri moi pentru a curăța adânciturile.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

O altă metodă de curățare este cea cu suc de lămâie și ulei de măsline. Puneți într-un recipient o jumătate de cană de zeamă de lămâie și o linguriță de ulei de măsline apoi amestecați. Puneți o lavetă de microfibră în compoziție și apoi folosiți laveta pentru a șterge și a lustrui argintul. După ce ați terminat, clătiți cu apă din abundență și apoi uscați-l.

Citeste si: Cum se prepară simplu și rapid dulceața de cireșe albe

Puțini știu că și oțetul alb în combinație cu bicarbonatul de sodiu poate face minuni în curățarea eficientă a argintului. Pentru a obține amestecul, puneți o jumătate de cană de oțet alb și două linguri de bicarbonat de sodiu. Adăugați argintul în compoziția obținută și lăsați-l acolo pentru un interval de 2-3 ore.

După care scoateți obiectele, clătiți-le și uscați-le.

Cum puteți realiza o reacție chimică care să curețe argintul în profunzime

Aveți nevoie de bicarbonat de sodiu, apă fierbinte, sare și o folie din aluminiu. Îmbrăcați o tavă din sticlă în folie de aluminiu, așezând partea fără luciu a foliei în jos. Apoi puneți bijuteriile de argint pe folia de aluminiu după care turnați apă fierbinte până când acestea sunt total acoperite. Pe urmă adăugați două linguri de bicarbonat de sodiu și două linguri de sare. Astfel reacția chimică provoacă transferul urmelor de oxidare de pe bijuterii pe folia de aluminiu. În urma procesului poate apărea un miros asemănător cu cel degajat de un ou stricat. Nu vă îngrijorați, acest lucru este normal. După 15 minute, clătiți bijuteriile cu apă și uscați-le cu o lavetă curată.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce este, de fapt, rostopasca și la ce se folosește

Cum se prepară simplu și rapid dulceața de cireșe albe

Cum să faci curățenie și să ai mai mult timp liber

Mâine este obligatoriu să ai o KARMA pozitivă! Te va influența tot anul

UMILINȚĂ cruntă pentru Ion Țiriac! S-a întâmplat chiar de ziua lui

BOMBA! S-a aflat cine este IUBITA secreta a lui Smiley! Gina Pistol, in stare de soc. E SCANDAL imens

Există viață după moarte? Un bărbat povestește cum a trecut de cealaltă parte și ce a văzut

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies