WowNews logo WOWnews
Stories
Jeleu de căpșuni
Jeleu de căpșuni

Diverse

Cum se face jeleul de căpșuni. Ingrediente și mod de preparare

Jeleul de căpșuni este un preparat ușor de realizat și foarte gustos.

Căpșunile sunt fructe de sezon, aromate, iar pe lângă gustul lor irezistibil, ele au și o serie de beneficii. Căpșunile sunt bogate în vitamine, contribuie la arderea grăsimilor și hidratează tenul. Jeleul de căpșuni este un preparat ușor de realizat și foarte gustos. Iată cum poți prepara jeleul de căpșuni la tine acasă.

Citeste si: BREAKING NEWS! A MURIT preotul Ciprian Necula!- kanald.ro

Citeste si: Rețetă de sufleu de conopidă. Iese extra delicios dacă îl faci așa

Citeste si: Rețetă de Saint Jacques. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Ingrediente:

- 250 g căpșuni,
- 70 g zahăr,
- 5 g gelatină pudră,
- 1-2 linguri apă,
- 1 lingură zeamă de lămâie,
- 200 ml apă caldă.

Desertul se servește rece

Mod de preparare:

Căpșunile se curăță și se taie în 2 sau 4, în funcție de mărimea lor.

Într-un bol se amestecă căpșunile și zahărul și se lasă o perioadă împreună. Gelatina se topește cu o lingură de apă. Când căpșunile au început să-și lase sucul, se adaugă zeama de lămâie și se pun pe foc, se adaugă apă caldă.

Gelatina se ține 20 secunde la microunde și se pune în vasul cu căpșuni, atunci când amestecul a început să fiarbă. Se ia de pe foc și se răcește (se pune în alt vas cu apă rece).

Când s-a răcit se pune în forme și se dă la frigider, peste noapte. Sau se pune in borcane și se sterilizează, pentru a se păstra o perioadă îndelungată.

Se servește rece.

jeleu-de-capsuni.jpg