WowNews logo WOWnews
Stories
Cum se prepara coliva traditionala! Cea mai apreciata reteta

Stiri

Cum se prepara coliva traditionala! Cea mai apreciata reteta

 

Nu exista Sambata Mortilor fara un platou de coliva traditionala, pentru a-i putea pomeni pe cei dragi, plecati dintre noi. Iata o reteta cu un succes garantat, pentru cea mai buna coliva pe care o poti face.

 

INGREDIENTE

 1 kg arpacas

 400 g zahar

 esenta rom -2 lingurite

 coaja rasa de lime/lamaie

 coaja rasa de portocala

 500 g nuca macinata

 2-3 pliculete zahar vanilat

 1/2 lingurita sare

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. Alege arpacasul (separa-l de impuritati) si da-l la fiert la foc mic, cu 3 L de apa si praful de sare.

 

2. Daca aragazul tau este pe gaz, intre cratita folosita si ochiul aragazului, asaza o tabla, incat cratita sa nu fie in contact direct cu flacara.

 

3. Amesteca periodic si gusta cand apa scade. Daca apa a scazut prea mult, insa arpacasul nu e inca fiert bine, mai adauga putina apa clocotita.

 

4. Dupa ce arpacasul a fiert, adauga zaharul si continua fierberea, amestecand bine pana ce zaharul s-a topit. Vezi continuarea aici.