kanald.ro
Stiri
Cum se prepara coliva traditionala! Cea mai apreciata reteta
Nu exista Sambata Mortilor fara un platou de coliva traditionala, pentru a-i putea pomeni pe cei dragi, plecati dintre noi. Iata o reteta cu un succes garantat, pentru cea mai buna coliva pe care o poti face.
INGREDIENTE
1 kg arpacas
400 g zahar
esenta rom -2 lingurite
coaja rasa de lime/lamaie
coaja rasa de portocala
500 g nuca macinata
2-3 pliculete zahar vanilat
1/2 lingurita sare
MOD DE PREPARARE:
1. Alege arpacasul (separa-l de impuritati) si da-l la fiert la foc mic, cu 3 L de apa si praful de sare.
2. Daca aragazul tau este pe gaz, intre cratita folosita si ochiul aragazului, asaza o tabla, incat cratita sa nu fie in contact direct cu flacara.
3. Amesteca periodic si gusta cand apa scade. Daca apa a scazut prea mult, insa arpacasul nu e inca fiert bine, mai adauga putina apa clocotita.
4. Dupa ce arpacasul a fiert, adauga zaharul si continua fierberea, amestecand bine pana ce zaharul s-a topit. Vezi continuarea aici.