WowNews logo WOWnews
Stories

Diverse

Cum se prepară prăjitura Nașa și Fina. Rețeta desertului spectaculos care face furori pe TikTok

TikTok este una din platformele sociale care dau trend-ul chiar și în bucătărie.

Vezi cum se prepară cel mai căutat desert al momentului, prăjitura „Nașa și fina”, care a devenit viral pe TikTok.

Cum se prepară prăjitura Nașa și Fina

Ca să prepari prăjitura de pe TikTok, intitulată „Nașa și Fina”, ai nevoie de ingrediente pentru foi, pentru blat și pentru cremă.

Citeste si: Zeci de urmăritori au felicitat-o pe Carmen de la Sălciua, după ce a apărut într-o rochie în care se observa burtica artistei. Aceasta a făcut un anunț important: “Sper ca am lămurit situația.” - kfet

Ingrediente pentru foi:

  • 10 gălbenușuri
  • 300 de grame zahăr
  • 15 linguri apă
  • 350 de grame făină
  • 1/2 plic praf de copt

Gălbenușurile se bat spumă cu zahărul, adăugând apoi apa și făina amestecată cu praful de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit două foi.

Citește și: Rețeta de dovleac la cuptor pe care o prepară Steliana Sima! Desertul este preferatul artistei și ne-a dezvăluit toate secretele: „Nu sunt o împătimită a dulciurilor” | EXCLUSIV

Ingrediente pentru blat:

  • 10 albușuri
  • 300 de grame zahăr
  • 100 grame ciocolată tocată
  • 100 grame jeleuri
  • 100 grame nuci tocate
  • 250 de grame făină
  • 1/2 plic praf de copt

Albușurile se bat spumă tare cu zahărul, adăugând treptat ciocolata, jeleurile și nucile. La final, se amestecă făina împreună cu praful de copt.

Citește și: Diana Bart ne învață să pregătim o delicioasă rețetă de musaca, însă fără sosul bechamel! Află secretul ei: „După o oră, scoatem tava din cuptor și turnăm deasupra compoziția uniform

Ingrediente pentru cremă:

Citește și: VIDEO Ciupercile culese de prin păduri, magnet de like-uri pe internet. Codrii s-au umplut de români care caută hribi

Se amestecă laptele cu pudra de budincă și se fierbe până se îngroașă, apoi se lasă la răcit. Untul se mixează spumă cu zahărul pudră și cel vanilat, apoi se incorporează în budincă, când aceasta este complet răcită.

Asamblarea prăjiturii este simplă: foi + cremă + blat + cremă + foi. Acoperiți cu glazură de ciocolată pentru un plus de savoare și aspect atrăgător.