Cum te poate ajuta numărul VIN la cumpărarea unui vehicul second hand

Achiziționarea unei mașini second hand pare a fii o afacere excepțională. Este varianta de a intra în posesia unui vehicul perfect funcțional, bine dotat care te va ajuta să te dezvolți sau va spori confortul tău şi al familiei.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre


In articol:

Totuși, o maşină second-hand poate însemna şi multe probleme! Poate fi o cheltuială total neinspirată, dacă vehiculul are probleme majore sau este înregistrat ca fiind furat.

Pentru a avea siguranța că alegerea pe care o faci este cea mai bună trebuie să iei în considerare solicitarea unui istoric al maşini, adică, mai simplu, verifica VIN.

Numărul unic de înregistrare VIN este practic amprenta maşinii, îţi furnizează numeroase informaţii despre modul în care a fost exploatată maşina, dotările iniţiale, modificări realizate la caroserie şi motor. Practic raportul VIN este documentul esențial pe care trebuie să îl analizezi cu atenţie înainte de a face tranzacţia. În rândurile următoare ne-am propus să îţi dezvăluim cum te poate ajuta numărul format din 17 caractere inscripţionat pe şasiul maşinii.

Descoperi informații despre dotările inițiale ale maşinii

Numărul VIN este în sine un cod care furnizează detalii clare cu privire la producător, fabrica în care a fost asamblată maşina, tipul caroserie, anul de fabricaţie şi dotării suplimentare. Practic fiecare caracter furnizează detalii preţioase cu privire la vehicul, şi asta fără a avea în faţă un raport complet. 

Verifici dacă maşina figurează ca fiind furată

Experții care realizează rapoartele VIN au acces la bazele internaționale de dat şi pot verifica dacă numărul de identificare furnizat provine de la o mașină care sunt înregistrate ca fiind furată. Poţi evita numeroase neplăceri având aceste informații. Practic, scopul tău este să cumperi un vehicul curat, fără probleme, nu unul furat din statele europene, comercializat în România.

Maşinile furată au numărul VIN înregistrat într-o bază de date internaţională,  deci sunt relativ ușor de reperat.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro

Modificări de kilometraj

Modificarea kilometrajului nu este o practică tocmai nouă.

Specialiştii în vânzări auto second hand estimează că aproximativ 30% dintre mașinile rulate, aduse din Germania au kilometrajul modificat. Statistici concrete cu privire la numărul maşinilor vândute pe piaţa internă cu kilometraj modificat, nu sunt,  însă această practică este frecventă  în ţara noastră. 

Istoric de daune

Un raport complet furnizat prin intermediul site-urilor de specialitate, precum myfreevin.com, îţi poate furniza detalii cu privire la daunele înregistrate. Trebuie precizat că daunele sunt înregistrate în baza internațională indiferent de locul în care s-a produs accidentul. Este important să te păzeşti. Mulți comercianți au făcut un adevărat business din preluarea vehiculelor cu daune majore din țările vestice, repararea de suprafața şi comercializarea ulterioară. Această practică le asigura încasări rapide. 

Mod de exploatare

Este important să știi de la început cum a fost exploatat vehiculul care îţi prezintă interes. Cele folosite pentru taxi au un număr generos de kilometrii, la fel şi cele utilizate în interes de serviciul. Dacă alegi un o maşină exploatată în scop personal ai şansa să faci o investiţie foarte bună. 

Număr de proprietari

Numărul de proprietari este un alt detaliu pe care îl poţi afla solicitând un raport complet VIN. Fiecare tranzacție de vânzare-cumpărare este înregistrată de instituțiile abilitate. O maşină înstrăinată de prea multe ori în ultimii ani ar trebui să îţi  ridice semne de întrebare. 

În concluzie numărul VIN este esenţial când vine vorba de realizarea unei investiţii sigure. Practic, verificând amprenta maşinii cunoşti toate detaliile important şi astfel poţi face alegerea corectă. 

Abonează-te pe

Citește și:

Îți dau lacrimile! Au omorât doi elefanți și i-au văzut ca pe un trofeu. Animalul s-a ghemuit ca un copil în timp ce era ucis

Testul de matematică pe care cei mai mulţi îl greşesc. Ţi-ai dat seama care este răspunsul corect?!

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Duminică 24 Ianuarie 2021: Săgetătorii se vor confruntă cu un moment de cumpănă în domeniul profesional

Demisie la nivel înalt! A plecat din funcție după ce s-a vaccinat anti-COVID-19 înainte să-i vină rândul

Surpriză uriașă! Cine este fosta iubită celebră a lui Mircea Badea? Au fost împreună 7 ani, înainte de Carmen Brumă

Luxosul palat al lui Putin. Au apărut pozele senzaționale!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies