Cum te poți infecta cu noul coronavirus la mare? De ce reguli trebuie să ții cont vara aceasta

La momentul actual, foarte mulți români își doresc să meargă la mare, însă riscul de infectare cu noul coronavirus este mult mai mare în acest loc. Ce au declarat specialiștii?

Cum te poți infecta cu noul coronavirus la mare? De ce reguli trebuie să ții cont vara aceasta
Autor: A.R.

In articol:

Cum te poți infecta cu noul coronavirus la mare? De ce reguli trebuie să ții cont vara aceasta
Cum te poți infecta cu noul coronavirus la mare? De ce reguli trebuie să ții cont vara aceasta

Începând cu data de 1 august, autoritățile au decis ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie pe litoral, în special în zonele aglomerate și chiar pe faleze.

Citeste si: Dorian Popa își schimbă mașina! Cântărețul își achiziționează un superbolid de 100.000 de euro

Citeste si: Irina Deaconescu, ipostaze incendiare la piscină! Cum arată frumoasa graviduță “Nici nu ai zice ca esti gravida...”

Citeste si: Reacţia oficială a lui Cătălin Moroșanu legat de cazul lui Sergiu, tăticul călăreț! Cătălin i-a căutat loc de muncă, iar Sergiu și-a închis telefonul – EXCLUSIV- bzi.ro

Citeste si: Scene șocante! Un bărbat a sărit de la etajul 6 al unui bloc și a supraviețuit!

 

Cum te poți infecta pe litoralul românesc

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, a explicat cum te poți infecta cu Covid-19 pe plajă, dar și de ce este purtarea măștii de protecție obligatorie.

„Aceste particule pe care nu le vedem se așază pe particule de praf, pe particule de nisip, care, în contextul unei mișcări a curenților de aer – că este vorba de vânt, că este vorba de aer condiționat – prezintă riscul de infectare și atunci, a purta mască în zonele deschise, dar care sunt foarte aglomerate și prezintă

posibilitatea transmiterii de la o persoană la alta prin astfel de particule ce transportă virusurile, este binevenită în special în zone cum este litoralul. Consider că sunt măsuri extrem de binevenite, iar această mască nu cred că este foarte deranjantă. Este ușoară, chiar dacă o schimbăm mai des și o aruncăm – categoric trebuie să o aruncăm”, a declarat medicul, pentru Digi 24.

Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, a declarat faptul că virusul trăiește pe anumite particulele, precum cele de nisip sau cele de praf și poate fi inhalat oricând.

„Trăiește suficient de mult timp, pentru că virusul nu circulă singur, circulă în particule mici, lichidiene, cu secreții, cu suport proteic și are de unde să se hrănească, unde să rămână într-un mediu hidratat și să poată fi vehiculat pe acești vectori fizici, cum sunt particulele de praf, particulele de nisip, suprafețele pe care se poate depune și tocmai de aceea, mijloacele de protecție sunt singurul instrument pe care îl avem la dispoziție – atât măștile, cât și igiena riguroasă a mâinilor, a suprafețelor”, a declarat Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dorian Popa își schimbă mașina! Cântărețul își achiziționează un superbolid de 100.000 de euro

Răzvan Simion urmează să devină tată din nou?! Chiar el a făcut anunțul în direct, după ce a fost surprins cu Lidia Buble: „Va fi ceva frumos”.

Irina Deaconescu, ipostaze incendiare la piscină! Cum arată frumoasa graviduță “Nici nu ai zice ca esti gravida...”

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Se aplică de azi, 12 aprilie! Mii de români au interzis! Restricții încă 14 zile

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Arma rusească din cosmos a băgat în sperieți Statele Unite

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies