Cum va fi vremea de Revelion. ANM a anunţat prognoza meteo pentru noaptea dintre ani

VREMEA DE REVELION. În noaptea de Revelion sunt anunţate temperaturi normale pentru această perioadă, cu precipitaţii slabe cantitativ şi izolate, anunţă ANM. Cei care aleg să petreacă noaptea dintre ani la munte se vor bucura de zăpadă, însă la altitudini înalte există riscul avalanşelor.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

În ţară, în preajma Anului Nou, temperaturile maxime pot depăşi în unele zone ale ţării 9-10 grade. Minimele vor coborî sub zero grade, potrivit prognozei meteo realizate de specialişii ANM. În Capitală, vremea se va menţine frumoasă, cu valori ridicate pe timpul zilei.

"În ultimele zile ale anului vremea va fi caracterizată în general de valori peste mediile multianuale, o vreme caldă cu minime care doar local vor coborî sub pragul de îngheţ.

Vor fi valori de -4, -5 grade, cu precipitaţii în majoritatea zonelor ţării, însă precipitaţii slabe. În general precipitaţii mixte, în Nord şi Centru mai apar şi lapoviţe şi ninsori, în rest predomină ploile", anunţă specialiştii ANM.

VREMEA DE REVELION. Temperaturi peste medie în Bucureşti, risc de avalanşe la munte

Precipitaţiile nu vor fi decât temporare şi nu se vor înregistra decât în anumite zone ale ţării.

"Acestea au caracter local şi temporar, cum se va întâmpla şi în zona Capitalei, unde aşteptăm în continuare temperaturi peste mediile perioadei. În următoarele zile vor mai fi temperaturi ridicate, în special în partea de sud, cu deosebire în Oltenia, unde valorile termice pot trece de 10 grade", a precizat Teodora Cumpănaşu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, pentru Mediafax.

Cei care aleg staţiunile montane pentru a petrece acolo de Revelion se vor bucura de un strat nou de zăpadă. Vântul se va resimţi în special în zonele înalte, acolo unde există şi pericolul de avalanşe.

"În continuare, în zonele montane, în special la altitudine mai mare, vor predomina ninsorile. Vântul se menţine destul de tare şi vor fi intervale în care din nou pe creste unde vitezele pot depăşi 80-100km/h.

Pentru zona montană înaltă se menţin alertele în privinţa riscului de producere al avalanşelor, astfel încât şi pentru următorul interval atenţie mare celor care se încumetă mai sus de 1600-1700 de metri altitudine să meargă. Pentru staţiuni în schimb, o vreme plăcută, stratul de zăpadă se menţine chiar dacă vorbim despre temperaturi peste cele normale, chiar şi în zona de munte, stratul este consistent, intervale de timp cu ninsori astfel încât la munte nu există riscul de a petrece revelionul fără zăpadă", a mai declarat reprezentantul ANM.

VREMEA DE REVELION. Precipitaţii slabe în noaptea dintre ani

În noaptea dintre ani, meteorologii anunţă o scădere uşoară a temperaturilor, însă vântul va sufla slab, iar precipitaţiile vor fi slabe cantitativ şi izolate.

„O scădere de temperatură o aşteptăm pentru noaptea dintre ani. Spre dimineaţă temperatura să scadă până spre -10 grade în zonele de munte, în partea de Est a Transilvaniei, -6, -9 grade în nordul Moldovei şi local în vestul şi nord-vestul ţării. Pentru regiunile sudice, înclusiv în Capitală –  -3, -2 grade, cea mai scăzută temperatură. Partea bună este că, deşi pe parcursul zilei de 31 vor fi precipitaţii destul de multe şi în majoritatea zonelor ţării, nu vorbim de precipitaţii însemnate cantitativ”, a mai declarat specialistul ANM Teodora Cumpănaşu.

”În noaptea dintre ani, posibilitatea de a se semnala precipitaţii izolate se menţine doar în extremitatea de sud-est şi în partea de nord-vest a teritoriului dar asta cu siguranţă nu va strica buna dispoziţie nici măcar a celor care aleg să-şi petreacă revelionul în aer liber în oraşe. Nici temperaturile nu sunt foarte scăzute iar vântul rămâne moderat cu doar uşoare intensificări în partea de sud-est a ţării şi izolat pe crestele montane în restul ţării vântul nu va pune probleme”, a mai precizat Teodora Cumpănaşu.

 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Doliu la Hollywood! A murit un mare actor! Devenise celebru pentru rolul din "Băieţi buni"

Alertă în judeţul Constanţa! Un tânăr de 23 de ani a căzut în Dunăre! El este căutat de salvatori

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Iată ce a făcut Dan Bittman pentru fosta parteneră, la un de când s-au mutat separat

Răsturnare totală de situație! Boris Johnson a pornit un scandal uriaș: Care este adevărul despre tulpina britanică a coronavirusului

Surpriză uriașă! Cine este fosta iubită celebră a lui Mircea Badea? Au fost împreună 7 ani, înainte de Carmen Brumă

Tulpina de coronavirus venită din Marea Britanie se extinde și în România

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies