Cuptor pe gaz sau cuptor electric? Care este mai bun?

Cuptorul este, cu siguranță, unul dintre cele mai utilizate obiecte din bucătăria noastră.


In articol:

Cum trebuie să ne bazăm și pe aparatura pe care o avem pentru a găti, și nu numai pe priceperea noastră și alimentele bune, alegerea dintre un cuptor pe gaz și un cuptor electric poate reprezenta un moment de cumpănă.

Care din cele două este o opțiune mai bună pentru tine?

Principala diferență

Bineînțeles că principala diferență dintre un cuptor electric și unul pe gaz este sursa de alimentare. Cuptoarele pe gaz se bazează pe ardere. Majoriatea cuptoarelor pe gaz își au arzătorul la baza cuptorului, iar unele mai au un al doilea arzător situat deasupra. Acestea din urmă îți oferă posibilități mai vaste la gătire față de un cuptor simplu. Gătirea la foc nu usucă mâncarea atât de tare precum gătirea la un cuptor electric, dar în același timp este mai greu de controlat. Trebuie să îți cunoști cuptorul sau să utilizezi mereu un termometru și trebuie să nu uiți de mâncarea din cuptor.

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Cuptorul electric se bazează, bineînțeles, pe un rezistor ce se încinge pentru a genera căldură.

Aceste cuptoare pot să aibă un rezistor, la bază, două poziționate jos și sus, sau trei, unul jos, unul sus și unul în spate. Problema cu uscarea poate fi rezolvată prin adăugarea unui mic recipient cu apă în cuptor în momentul coacerii.

Temperatura

Din acest punct de vedere, un cuptor electric se încinge mai greu și se răcește mai greu, în timp ce un cuptor pe gaz se încinge și se răcește la fel de repede.

Diferența este că, în cazul unui cuptor electric, ai mai mult control asupra temperaturii de gătire, iar acest lucru este mai mult decât ideal. Nu va mai trebui să te chinui cu termometre în interiorul cuptorului pe care va trebui să le verifici constant.

Funcții

Din punct de vedere al funcțiilor, cuptorul electric câștigă detașat. Acesta are ventilator interior pe care îl poți aprinde sau nu.

Acesta va ajuta aerul cald să circule mult mai bine în interiorul cuptorului și va asigura o coacere uniformă. De asemenea, un cuptor electric are timer și se poate opri singur în momentul în care a finalizat de gătit preparatul. Astfel, vei putea, fără probleme, să faci alte activități în timp ce mâncarea ta se coace. Un alt avantaj al unui cuptor electric este faptul că nu trebuie să te îngrijești să schimbi butelia sau că trebuie să verifici țeava de gaz. Electricitatea reprezintă sursa de energie de viitor, fiind regenerabilă, în comparație cu gazul a cărui rezerve se pot termina. Există atât posibilitatea de a achiziționa un cuptor electric sau pe gaz incorporabil, dar și posibilitatea de a achiziționa un aragaz mixt, cu arzătoare pe gaz și cuptor electric. Sunt multe persoane ce preferă un aragaz mixt, pentru că au parte de gătirea pe foc, dar și de controlul conferit de cuptorul electric. Decizia între un cuptor pe gaz și un cuptor electric este făcută după nevoi și gusturi.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Beneficiile jocurilor de puzzle pentru copii

1 martie - Povestea mărțișorului. Legenda Babei Dochia și venirea primăverii

1 martie 2021 - Mituri despre Mărțișor, legende vechi și actuale

Horoscop Zilnic Vineri 26 Februarie 2021: Peștii sunt sfătuiți să prindă curaj și să ia decizii

Rareș Bogdan, în stare de ȘOC. Totul s-a întâmplat în direct la emisiune

Cea mai toxică legumă de pe piață la ora actuală! Este stropită cu o substanță cancerigenă! Românii o consumă aproape zilnic. Au fost găsite pesticide în 98% din mostrele testate

Se schimbă legea. S-a anunțat una dintre marile reforme ale României

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies