Curățenie temeinică înainte de Crăciun: obiecte, spații și zone din casă care necesită întreaga voastră atenție

În mod tradițional, înainte de Crăciun, fiecare gospodină își dorește o locuință în care să miroasă a curățenie și a bucate alese. Dacă numărul de preparate poate să difere de la o casă la alta, curățenia nu este pusă sub semnul întrebării și fiecare gospodărie realizează înainte de Crăciun o curățenie generală.

Curățenie temeinică înainte de Crăciun
Curățenie temeinică înainte de Crăciun
Autor: Ana Maria

In articol:

Crăciunul anului 2020 nu este lipsit nici de bucate, nici de curățenie, dar specialiștii recomandă ca procesul de curățenie să fie mult mai amănunțit ca urmare a contextului sanitar special impus de pandemia de coronavirus.

Dacă sunt anumite spații și obiecte din casă pe care oamenii în general nu se axează foarte mult atunci când realizează procesul de curățenie generală, acum, cu noua pandemie, este mai mult decât important ca acestea să fie atent curățate.

 

Ce spații, zone și obiecte din locuință necesită o mai mult atenție în procesul de curățenie generală pentru Crăciun?

Baia

Baia necesită o atenție amănunțită. Deoarece în baie se formează abur foarte mult, care înseamnă umezeală, pot apărea igrasia și mucegaiul. Curățați foarte atent gresia, faianța și rosturile pentru a vă asigura că nu aveți acești inamici în baie.

Tot în baie, trebuie să acordați o atenție deosebită și toaletei, căzii/ dușului și chiuvetei.

În cazul toaletei, dezinfectați perfect vasul de toaletă, dar și capacul.

Capacul trebuie spălat individual pentru a vă asigura că fiecare zonă a acestuia este spălată cu multă precizie.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

În cazul zonelor de scurgere a apei întâlnite și la cadă (ATENȚIE: cada are două scurgeri), la duș și la chiuvetă, acestea trebuie să fie curățate cu multă precizie deoarece sunt mereu umede, iar unde este umezeală apar bacteriile și germenii.

Turnați o soluție pe bază de clor în acestea pentru a vă asigura că sunt dezinfectate.

Bucătăria

Bucătăria este zona în care veți realiza preparatele de Crăciun, de aceea trebuie să vă asigurați că aceasta este bine curățată. Trebuie să spălați cu atenție blaturile, dulapurile, scaunele și masa din bucătărie.

Chiuveta din bucătărie are, de asemenea, două scurgeri. La fel ca în cazul băii și acestea au nevoie de igienizare și dezinfectare temeinică.

Frigiderul și mașina de spălat vase sunt două aparate electrocasnice care au mare nevoie de igienizare și dezinfectare.

Ușa frigiderului trebuie dezinfectată cu mare atenție, la fel și componentele sale din interior.

Mașina de spălat vase trebuie și aceasta curățată- are nevoie de curățarea filtrului în care ajung eventualele resturi de mâncare.

Întrerupătoare și clanțe

Toate întrerupătoarele și clanțele din casă trebuie să fie curățate, igienizate și dezinfectate. Acestea sunt zonele cel mai des atinse de către fiecare membru al familiei și musafir. Dacă nu aveți soluție specială, puteți oricând să folosiți clor diluat în apă.

Plasele de țânțari

Plasele de tantari sunt o necesitate în fiecare casă. Pe lângă faptului că sunt o barieră împotriva insectelor, acestea sunt și un filtru de nădejde deoarece împiedică intrarea în locuință a prafului, polenului și a altor tipuri de particule și alergeni în locuință.

Pentru ca plasele de insecte să își poată realiza complet datoria, este necesar ca acestea să fie spălate. Procesul de spălare nu este greu – cu un burete curat trebuie să ștergeți plasa fără a apăsa pe aceasta, astfel încât să îndepărtați murdăria și praful de pe suprafața sa. A face acest lucru este ca și cum v-ați asigura că filtrul casei funcționează la capacitate maximă.

În cazul în care lucrați și nu aveți timp să realizați curățenia generală de iarnă, este mereu o bună soluție să apelați la o firma care ofera servicii de curatenie. Aceasta știe cu exactitate zonele și obiectele din casă care au nevoie de o atenție sporită și în acest fel veți putea să vă preocupați mai bine de alte sarcini, precum pregătirea mâncărurilor pentru Crăciun.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul zilei, 21 septembrie 2021. Un nativ întâlnește dragostea adevărată

Cine sunt fostele soții ale lui Toni Iuruc. Soțul Simonei Halep a mai fost căsătorit

Horoscop Chinezesc 21 septembrie 2021. Previziuni astrale pentru toate cele 12 zodii

Smiley îi interzice Ginei să revină la „Asia Express”? „Nu știu, mai vedem, mai negociem!”

BOMBA zilei despre PFIZER! Ce efect secundar are a treia doză

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Cazul Caracal, dezvăluiri epocale. De ce nu se va afla niciodată adevărul

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies