Curcuma, beneficii și proprietăți. Condimentul se mai numește și turmeric

Curcuma, beneficii și proprietăți. Cât de benefică este, de fapt, consumul de condimente pentru organism.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Curcuma, beneficii și proprietăți. Condimentul se mai numește și turmeric și este o pulbere de culoare portocaliu-gălbuie. 

Curcuma, un condiment minune

Curcuma este o plantă care se înrudește cu ghimbirul, fiind originară din sudul Asiei și nordul Australiei, însă se folosește de mii de ani în India, fiind o plantă cu

multiple propietăți terapeutice.

În timp ce, turmericul este o specie de curcuma, care mai este cunoscută și sub denumirea de șofran indian sau zerdiceaf. Turmericul este un condiment obținut prin procesarea rădăcinilor plantei. 

Condimentul obținut prin procesarea plantei este de culoare galben-portocaliu și are o substanță activă, numită curcumin, care la rândul său deține o mulțime de propietăți benefice.

Turmericul are un gust piperat, amărui și aromat, care este asemănător cu ghimbirul.

Citeste si: Andreea Berecleanu, secretul unei forme fizice de invidiat! Cum reșește prezentatoarea TV să se mențină?! "Știți ce beau în fiecare dimineață?"

Citeste si: Alina Sorescu, schimbare neașteptată în plin divorț de Alexandru Ciucu! Ce decizie a luat artista după despărțire- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Curcuma, beneficii și proprietăți. Condimentul se mai numește și turmeric

Curcuma, beneficii și proprietăți. Condimentul se mai numește și turmeric

[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile consumului de curcuma

Curcuma se folosește de sute de ani ca tratament în medicina tradițională indiană, dar și în medicina tradițională chineză, fiindcă are o mulțime de proprietăți terapeutice printre care:

  • ajută la îmbunătățirea memoriei
  • previne Alzheimerul
  • protejează creierul împotriva bolilor degenerative
  • este un bun antiinflamator și antioxidant
  • previne apariția bolilor cardiovasculare
  • ajută la neutralizarea radicalilor liberi și protejează împotriva bolilor de piele
  • calmează durerile reumatice
  • ajuta la prevenirea artritei, astmului sau a bolilor inflamatorii intestinale
  • reglează nivelul de zahăr din sânge
  • previne apariția diabetului de tip 2
  • are proprietăți anticancerigene
  • previne formarea cheagurilor de sânge
  • reduce colesterolul ”rău”, dar și a colesterolului total
  • protejează ficatul
  • previne anemia
  • ameliorează simptomele gripei și răcelii

Citeste si: Topul celor mai adânci lacuri din România. Ce poți vizita în țara noastră FOTO

Curcuma, beneficii și proprietăți. Condimentul se mai numește și turmeric

Curcuma, beneficii și proprietăți. Condimentul se mai numește și turmeric

[Sursa foto: PixaBay]

Cum se folosește curcuma în bucătărie

Curcuma se poate adăuga pe fripturile de vită, porc sau pui, în omlete, în supe, în orez, în legume, în smoothie-uri dar și în ceaiuri, potrivit doc.ro.

Smoothie cu turmeric, ananas și morcovi

Ingrediente:

  • 1 cană lapte de migdale
  • 1 linguriță turmeric pudră
  • 2 căni morcovi tăiați cubulețe
  • 2 căni apă
  • 1 banană mare
  • 1 cană ananas proaspăt
  • 1 lingură ghimbir proaspăt
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Citeste si: De ce nu este indicat să îți faci duș în fiecare zi. În ce fel te afectează, de fapt, obiceiul acesta

 Mod de preparare:

  • Începe prepararea acestui delicios smoothie de turmeric, ananas și morcovi prin a pregăti sucul de morcovi într-un blender vertical, amestecă morcovii tăiați cubulete cu apă, la viteza mare; mai adaugă apă, daca este nevoie.
  • Când rezultatul s-a transformat într-un suc gros, oprește blenderul.
  • Poți alege să treci sucul printr-o strecurătoare fină (păstrând pulpa pentru prăjituri și folosind doar sucul de morcovi) sau să folosești sucul obținut ca atare, în smoothie-ul de turmeric.
  • Toarnă sucul de morcovi într-un borcan.
  • Adaugă în blender banana (curățată de coaja și tăiată felii), ghimbirul proaspăt (curățat de coajă și tăiat feliuțe) și ananasul proaspăt (curățat de coaja și tăiat cubulete), apoi mixează-le până obții o compoziție cremoasă și omogenă.
  • Toarnă în blender sucul de morcovi, zeama de lămâie și laptele de migdale, încorporandu-le bine.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Moșii de iarnă 2022, dată. Vezi în ce zi pică sărbătoarea care se mai numește și Sâmbăta Morților

Topul celor mai adânci lacuri din România. Ce poți vizita în țara noastră FOTO

5 rețete de post rapide și simplu de preparat

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Sfârșitul lui Vladimir Putin! Nu mai are scăpare: Se pregătesc

Ce se intampla daca stergi geamurile cu o coaja de banana: trucul care devine din ce in ce mai popular printre gospodine

Prințul Harry și Meghan Markle au ajuns cerșetori. Rușine și furie la Casa Regală

FOTO cu fiica lui Ilie Năstase care și-a deschis cont pe o platformă cu conținut pentru adulți – Tânăra a recunoscut tot

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies