Cutremur de 7 grade în România

Un mesaj a apărut pe internet și i-a speriat pe români: un posibil cutremur de 7 grade în România.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Un mesaj circulă pe rețelele de socializare, legat de un posibil cutremur care se va produce în România până în anul 2025. Este vorba despre un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter care ar putea produce pagube mari.

”Pana in anul 2025 vom avea un cutremur de minim 7 grade sau mai mare, o spun studiile și analizele nu neaparat numai statistica. Hai sa vedem împreuna ce vor face cei ce se ocupa de reducerea riscului seismic și ce efecte vor avea ce fac aceștia plus specialiștii din instituțiile acreditate. Din ce studii și analize reiese faptul ca in următorii ani vom avea de a face cu un cutremur major? Scrieți-ne pe email de pe o adresa oficială și fixam o întâlnire, veniți la noi și va prezentam cum sta situația de fapt și nu ce visează unu sau altul ca prin 2040 sau 2080, iar dacă nu avem dreptate ne retragem din acest domeniu. Dacă vom zice când acest cutremur va avea loc, cu siguranța NU atata timp cât exista nepăsare, corupție și rea-voința dar îl vom anunța cu 6 ore înainte ! Dacă atitudinea celor in cauza se va schimba și vom vedea bunăvoința avem capacitatea de a anunța acest tip de cutremur cu luni de zile, săptămâni sau zile. In realitate nu suntem obligați sa anunțam și mai ales sa anunțam persoane corupte rău-voitoare sau alți frustrați. Numărătoarea inversa a început aviz celor care se simt in cauza”, este mesajul care apare pe pagina Seismic Center - Predicție și alertă cutremur.

Citeste si: Un bărbat din Botoșani a murit după zile cumplite de chin. Boala cu care s-a ales din cauza meseriei pe care o avea

Citeste si: Reacția lui Alexandru Cumpănașu, după ce părinții Alexandrei Măceșanu au fost citați de DIICOT

Directorul general INFP, Constantin Ionescu, a făcut precizări.

”Deocamdată nu se pot prezice cutremurele cu 6 ore înainte. Nu există nici tehnologie, nici cercetările din zona seismică din Vrancea nu permit o astfel de estimare exactă. Noi avem un colectiv de cercetare de prognoză a cutremurelor unde corelăm activitatea seismică împreună cu alte măsurători în Vrancea, precum câmpul magnetic, temperatura apei în sol, infrasunete generate de undele seismice. Până în prezent, având în vedere activitatea seismică destul de redusă, nu putem să ajungem la o concluzie.
Încă nu am observat corelări între activitatea seismică și factorii precursori unui cutremur pe care i-am enumerat anterior. Noi nu știm cine este acea organizație, ce specialiști în seismologie au. Nu știm nimic despre ei. Niciodată nu am intrat în conexiune. Nu ne-am întâlnit într-o conferință. Nu m-au contactat până acum. Dar dacă au metode software sau alte metode care pot să prezică cutremurele cu 6 ore înainte precum spun, putem să colaborăm”, a declarat directorul.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate