Cutremur după cutremur în România! Două seisme s-au produs în doar câteva ore! Ce magnitudine au avut

Cutremur după cutremur în România. Două seisme s-au produs în județul Vrancea și în județul Buzău, la câteva ore distanță unul de celălalt.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere


In articol:

Cutremurul din Vrancea a avut magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter, iar cel din Buzău a avut magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 12.07, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(43km), Covasna(48km), Odobești(53km), Slănic-Moldova(53km), Tîrgu Ocna(57km).

Un alt cutremur a avut loc în județul Buzău. Acesta s-a produs la ora 06:32 și a avut magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(3km), Întorsura Buzăului(39km), Vălenii de Munte(40km), Covasna(43km), Urlați(46km). 

Ce să faci în caz de cutremur

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate