Cutremur noaptea trecută în România! Câte grade a avut seismul

Un cutremur a avut loc noaptea trecută în România.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un cutremur a avut loc noaptea trecută în România. Seismul s-a produs în județul Buzău, la ora 23:37.

Cutremurul a avut o intensitate de 2.9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 117 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(10km), Întorsura Buzăului(44km), Covasna(45km), Mizil(46km), Vălenii de Munte(47km).

Citeste si: 138 de copii morți, niciun vinovat! O supraviețuitoare a Orfelinatului Groazei din Cighid, mărturisiri exclusive: „Am fost trimiși să murim acolo”

România, izbită de un seism major

Directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a făcut un anunț important despre situația seismelor din România. Bărbatul susține că va exista un moment când vor veni cutremure mari în țara noastră.

„Suntem într-o perioadă mai liniștită, asta este clar. Începând cu anul 1987, nu au mai fost cutremure peste 7 și această perioadă se poate prelungi. (...) vom avea însă într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat și cutremure mari și s-ar putea chiar o grupare de cutremure mari. Situația este destul de complexă. Ideea de ciclu trebuie înțeleasă într-un mod mult mai complex”, declara Mircea Radulian.

Citeste si: Previziunile săptămânii 22-28 aprilie! O săptămână liniștită înaintea Paștelui, conform astrologului Ioan Burculeț! Ce zodii vor fi avantajate VIDEO EXCLUSIV

Ce să faci în caz de seism major

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate