Stiri

Cutremur puternic de 6.5 grade în urmă cu puțin timp

Un cutremur a avut loc în Bolivia, având 6.5 grade pe scara Richter.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Un cutremur a avut loc în această dimineață în orașul Cochamamba din Bolivia, în centrul țării. Seismul a avut o magnitudine de 6.5 grade pe scara Richter și s-a produs la aproape 55 de kilometri sued-est de orașul respectiv, conform EMSC. Din fericire nu există nicio victimă și nu s-a înregistrat nicio pagubă.

Citeste si: Atac armat la două moschei din Noua Zeelandă! 30 de oameni au murit

Cutremur devastator în România! Mărmureanu a făcut anunţul

Gheorghe Mărmureanu a fost întrebat dacă există riscul ca un cutremur devastator să zguduie România în viitor.

„Bineînțeles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți. Acesta este criteriul. S-a observat că la un cutremur mai mare, să zicem de 7-8 grade, există mai multe victime, și tot așa", a spus Mărmureanu, potrivit b1tv.ro.

La începutul lunii martie s-au împlinit 42 de ani de la cutremurul din 1977, în urma căruia au murit peste 1500 de persoane.

Citeste si: Cătălin Botezatu a făcut o criză de nervi când a auzit că Bianca Drăguşanu ar fi fost bătută de fostul iubit! "Nu ştiu ce naiba se întâmplă!" Designerul e oripilat! EXCLUSIV!

Ce să faci în caz de seism major

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!

 

Galerie foto