Dacă vii din aceste țări intri în carantină timp de 14 zile! Schimbările făcute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență

Dacă vii din aceste țări, trebuie să intri în carantină timp de 14 zile!

Distribuie pe:

Autor: Adriana Raiciu

Dacă vii din aceste țări, trebuie să intri în carantină timp de 14 zile!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât astăzi, în cadrul unei ședințe, care sunt țările din care intri în carantină, timp de 14 zile. Lista țărilor din zona galbenă a fost actualizată! 

Țările din care intri 14 zile în carantină


In articol:

Noi țări au fost adăugate pe lista celor din zona galbenă! Astfel, dacă vii din următoarele țări regăsite în lista de mai jos, trebuie să stai în carantină timp de 14 zile

Citeste si: România a actualizat lista cu țările din „zona galbenă”. Începând de astăzi, 3 august, cei care vin din aceste state vor sta 14 zile în carantină

”Pe lângă actualizarea listei cu statele și zonele de risc, hotărârea clarifică situațiile în care masca de protecție sanitară poate fi îndepărtată, respectiv în spațiu deschis, pentru perioade scurte de timp și doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și pot respecta o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane.

Citeste si: Miracolele de la Lourdes. Dumnezeu îi vindecă pe cei cărora medicii n-au ce le face - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art. 1 Se aprobă lista țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta.

Art. 2 Instituirea restricțiilor referitoare la persoanele care sosesc din anumite zone sau țări cu risc epidemiologic ridicat se aplică după 24 ore de la data aprobării hotărârii prin care acestea sunt stabilite, iar ridicarea acestora se realizează începând cu data emiterii hotărârii.

Țările din care intri 14 zile în carantină
Țările din care intri 14 zile în carantină

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în Hotărâre. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să faci ca să câștigi bani ușor

Lockdown de sărbători? Arafat a zis chiar acum: Se merge pe carantinare

Bomba zilei! Cine va câștiga alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie și cine va fi noul premier? Ce spun sondajele reale (SURSE)

Bilanț Covid-19, 26 octombrie! Peste 2.000 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

BREAKING NEWS România depășește pragul de 4.000 de cazuri noi pe zi. Nou record de pacienți la Terapie Intensivă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies