De ce a fost Raed Arafat dat afară din Cluj când era student? Când au auzit ce vrea să facă tânărul din Palestina, l-au trimis la Târgu Mureș!

Raed Arafat a fost dat afară de la Facultatea de Medicină din Cluj pentru ”comportament nepotrivit”. Așa a ajuns el la Târgu Mureș, acolo unde a inventat SMURD-ul.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Raed Arafat, seretarul de stat care are ca principala grijă ”sănătatea publică”, nu a fost deloc un student comod. El a avut parte de conflicte cu profesorii și chiar a fost exmatriculat din facultatea de medicină.

Raed Arafat, ”expulzat” pentru că a vrut să înființeze o unitate de urgență privată la Cluj

Raed Arafat a venit din Palestina pentru a studia medicina la Cluj, însă aici nu a avut parte de o experiență tocmai plăcută. Din contră, el a ajuns să fie dat afară pentru o inițiativă de neconceput pentru acele vremuri: a vrut să înfiineze primul echipaj de terapie intensivă mobilă privată din România.

Citeste si: Vlad Voiculescu, cuvinte grele la adresa premierului, după ce a fost demis împreună cu Andreea Moldovan: „A fost echivalentul ceva mai cizelat la acel 'Fă, nenorocito!'"

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

”Din punct de vedere profesional, era le fel de nebun ca și astăzi...

La un moment dat, Domnul Raed a fost dat afară din Cluj pentru comportament nepotrivit și a ajuns în Târgu Mureș. Comportamentul era încercarea de a înființa primul echipaj de terapie intensivă mobilă acolo”, a povestit fostul lui coleg de facultate, medicul Wargha Enayati, fondator al rețelei de sănătate Regina Maria, la Europa FM. Arafat nu a renunțat însă la visul său: încă pe vremea când era student, și-a vândut mașina și cu banii luați pe ea și-a luat alta mai ieftină, iar din ce i-a rămas a achiziționat aparatură medicală.
Așa a început Arafat intervențiile de urgență: cu mașina proprie.

Citeste si: Scandalurile din mandatul lui Vlad Voiculescu care au dus la demiterea sa din fruntea Ministerului Sănătății

I s-a propus să dea șpagă pentru a lua un examen

Arafat a povestit la Europa FM că a trebuit să repete un an de facultate din cauza unui profesor cu care a intrat în conflict.

El a mărturisit că inițial a picat examenul la morfopatologie, în anul în care tatăl lui a murit, pentru că profesorul își obliga studenții să învețe cuvânt-cu-cuvânt din cursul lui. Ulterior, cineva i-a propus să aranjeze re-examinarea cu acel profesor, lucru pe care l-a refuzat.

”Am fost picat mai ales că am refuzat să fac un gest care mi s-a propus de cineva ca să trec. Eu am zis că așa ceva nu fac și am picat anul. Reacția lui a fost să-l sune. Profesorul respectiv era mare în partid și l-a făcut praf. N-ai înțeles, n-ai văzut ce note are, ce face? Cum ai putut să faci așa ceva? I-am cerut să mă accepte la re re-examinare și a refuzat. Anul respectiv a însemnat mult căci mi s-au recunoscut notele. Un singur profesor nu mi-a recunoscut. Atunci eu am petrecut 90 la sută din timp la Clinica de chirurgie cu profesorul Kaufman. A fost o pregătire în plus practică. M-am trezit din nou în seria acealui profesor de morfopatologie. Am cerut să fiu mutat și a refuzat. Atunci am mers la decan și am zis: una din două, ori mă mutați ori cer transferul oriunde, dar eu cu acesta nu mai dau examen. În final au acceptat mutarea la celălalt profesor”, a povestit Raed Arafat.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat a oferit explicații după tragedia de la Spitalul Victor Babeș. Ce s-a întâmplat cu TIR-ul respectiv

Rareș Bogdan, atac nou la Raed Arafat! ”E tensionat, obosit! Să exerseze empatia și emoția”

Vlad Voiculescu, prima reacție în scandalul de la Spitalul Foișor: „S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor!”

În această noapte, 5 zodii au scăpat de probleme

OMS, avertisment pentru România! Ce pățim dacă renunțăm la masca de protecție. Iohannis e direct vizat

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Atenţie la pâine! Felul în care o consumăm ne poate îmbolnăvi de cancer. Studiu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies