De ce ai nevoie de o pompa piscina Breton 1500S si care sunt atuurile sale ?

Visul tău dintotdeauna a fost să locuiești într-o casă mare, cu o curte la fel de generoasă, și să nu uităm nici de piscina de rigoare.

Autor: Amalia Florea

Acum, ești mai aproape ca niciodată să îți vezi visul cu ochii, dar realizezi totuși că este destul de dificil să coordonezi îndeaproape toate lucrările care țin de casa ta de vis, și mai ales de piscina desprinsă parcă din filme sau reviste. Sunt o mulțime de ”mărunțișuri” care se tot adună, și ai vrea să știi cât mai multe informații despre ele, pentru că vrei să ai parte de lucrări de calitate, care să merite investiția făcută.

Cu atât mai mult când vine vorba despre piscină, cu care ai atâtea planuri. Ești conștient că este nevoie de un bun sistem de filtrare a apei, și de aceea, pompa este foarte importantă. Prin urmare, hai să vedem ce ar trebui să știi despre acest accesoriu al piscine tale.

Elementele sistemului de filtrare

Sistemul de filtrare al piscine tale este alcătuit din trei elemente, fiecare la fel de important, și care are rolul lui bine stabilit. Pompa este cea care asigură circulația apei și cuprinde trei elemente: prefiltru – pentru reținerea impurităților mai mari, un corp și un motor. Cutia electrică este cel de-al doilea element al sistemului de filtrare, și cu ajutorul ei se face racordarea pompei la instalația electrică a casei. În fine, ultimul element este un ceas de filtrare programabil, care este necesar pentru pornirea în mod automat a sistemului de filtrare.

Alege cea mai buna pompa pentru nevoile tale

Ești conștient că fără o pompă bună, nu putem vorbi de apă curată în piscina ta. De aceea, alegerea acestei piese care este cuprinsă în sistemul de filtrare nu trebuie făcută chiar la întâmplare. La o simplă vizită în magazinele de profil, reale sau online, observi că ai parte de numeroase astfel de produse, iar pentru piscina personală, recomandarea specialiștilor ar fi să apelezi la cele mici, care se învârt mai mult timp,

pentru că ai trei avantaje: consum redus de apă, factura la electricitate nu atinge cifre astronomice, iar piscina este mult mai curată. Ca o mică paranteză, recomandarea noastră este să apelezi la pompa piscina Breton 1500S.

Rolul pompei

Am discutat despre pompa pentru piscină, dar cu toate acestea nu știi exact care este rolul ei. Este mult mai simplu decât crezi: cu ajutorul pompei apa din bazin este aspirată (folosindu-se în acest sens skimmer-ul), trimisă la filtru (unde este curățată de impurități), după care apa revine în bazin prin intermediul duzelor de refulare.

Pentru a fi cât mai eficientă, pompa trebuie aleasă în funcție de dimensiunile piscine, de dimensiunea țevilor, dar și de numărul de coturi.

Componentele unei pompe pentru piscină

Citeste si: De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup- bzi.ro

Există trei mari componente care intră în alcătuirea unei pompe pentru piscină. Avem un prefiltru – care reține impuritățile mari, un corp – o turbină cu ajutorul căreia se pune apa în circulație, precum și un motor – monofazic sau trifazic.

Tipuri de pompa pentru care poti opta

După cum ți-ai dat seama, alegerea unei pompe de calitate este cheia succesului pentru ca piscina ta să fie una performantă, și să merite fiecare ban pe care l-ai investit. În opinia specialiștilor, avem de a face cu două tipuri de pompă.

Cu viteză fixă

Sunt ceva mai accesibile din punctul de vedere al prețului, așa că și ție ar putea să ți se pară o investiție bună. Cu ajutorul acesteia, apa este pompată în sistemul de recirculare cu o viteză constantă. Dezavantajul acestora este că au nevoie de întreținere pe durata sezonului.

Cu viteză variabilă

Atunci când vine vorba despre pompe pentru piscină, orice specialist care se respectă ți-ar recomanda pe cele cu viteză variabilă, deoarece ai parte de mai multe avantaje dacă le folosești pe acestea. În primul rând, pompele cu viteză variabilă pot fi setate să funcționeze la viteză mică, și în acest fel reușești să faci și economii. De asemenea, aceste pompe nu sunt atât de zgomotoase precum cele cu viteză fixă, iar filtrele cu nisip lucrează la presiune mai mică, ceea ce înseamnă că avem o calitate ridicată a filtrării. Mai exact, impuritățile ajung mai repede la fultru atunci când curenții nu mai pot permite depunerea, iar acest lucru înseamnă că te bucuri de apă curată în piscină pentru o perioadă mai mare.

 

Ai grija la intretinerea piscinei!

 

Atunci când te preocupă sănătatea ta și a celor dragi ție, care folosesc piscina casei, înțelegi că întreținerea acesteia nu este o operațiune pe care să o tratezi cu lejeritate. Este nevoie ca apa să fie una sigură, și de aceea nu sări nicio etapă privind îngrijirea acesteia, iar dacă nu te poți ocupa singur de acestea, găsește pe cineva care se pricepe să o facă așa cum trebuie, cu simț de răspundere.

 

Cere recomandari de la specialisti

 

Ca necunoscător în domeniu, poate fi destul de dificil să alegi toate acele accesorii ale piscinei tale astfel încât să se potrivească perfect cu nevoile tale și ale familiei tale. De asemenea, nu trebuie să uiți că acestea trebuie bine întreținute, dacă îți dorești să te bucuri cât mai mult de investiția făcută, și să nu uităm nici de costurile care apar. De aceea, nu ezita să ceri sfaturile specialiștilor, care îți vor explica, pe înțelesul tău, toate acele detalii tehnice care îți dau dureri de cap. Și, la final, bucură-te de momente speciale, pe care le petreci în piscina ta, una așa cum ți-ai dorit dintotdeauna!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Geta Sterp vrea să se înscrie la Survivor, în următorul sezon! Culiță, încântat de intenția surorii sale: "Poate a treia oară e cu noroc pentru familia noastră!"

Horoscop săptămânal, 2 – 8 august 2021. Nativii din zodia Gemeni se bucură de succes la locul de muncă

Horoscopul zilei, 1 august 2021. O zodie primește vești bune legate de bani

Horoscop Zilnic Duminică 1 August 2021: LEUL va fi pus în situații stresante încă de la primele ore ale dimineții, iar VĂRSĂTORII nu pot accepta faptul că sunt momente în viață...

S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies