De ce au fost blocate 10.000 de carduri sociale. Beneficiarii au încercat să păcălească statul

Iată de ce au blocat autoritățile 10.000 de carduri sociale. Vezi motivația Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Mai bine de 10.000 de carduri sociale au fost blocate de către autorități. Vezi cum s-a ajuns aici și de ce beneficiarii au încercat să păcălească statul.

Găsești motivația Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene în conținutul articolului!

De ce au fost blocate 10.000 de carduri sociale

Autoritățile române au decis să vină în sprijinul cetățenilor cu venituri mici cu un ajutor financiar sub formă de carduri sociale. Acestea conțin 250 de lei, bani care pot fi folosiți în mai multe magazine alimentare. Însă, în urmă cu puțin timp, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că din cele 2,5 milioane de persoane care primesc tichete, peste 10.000 au încălcat legea.

Mai exact, se pare că mai bine de 10.000 de oameni au încercat să vândă voucherele sau să cumpere băuturi alcoolice, tutun și alte produse care nu sunt permise. Totodată, fără tichete sociale au rămas și persoanele care nu au putut fi identificate pentru a-și primi dreptul.

De ce au fost blocate 10.000 de carduri sociale. Beneficiarii au încercat să păcălească statul

De ce au fost blocate 10.000 de carduri sociale. Beneficiarii au încercat să păcălească statul

[Sursa foto: Inquam]

Iată ce se arată în comunicatul transmis de Marcel Boloș: „Peste 10.000

de carduri sunt în momentul de față blocate, fie ca urmare a modului defectuos de folosire a lor, fie că sunt probleme de identificare a beneficiarilor de vouchere. Este o datorie a beneficiarului să înțeleagă că ele au fost date pentru a sprijini populația și pentru a nu face comerț cu ele.”.

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Citeste si: Vouchere de vacanță 2022. Lista hotelurilor unde pot fi folosite. Tot ce trebuie să știi despre concediul plătit cu tichete

Cine beneficiază de carduri sociale

Încă din luna iunie 2022 și până la sfârșitul acestui an, persoanele care sunt în risc de sărăcie extremă, pe fondul creșterii prețurilor, primesc tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde.

Mai exact, persoanele care vor putea beneficia de tichetele sociale sunt:

  • pensionarii și persoanele, indiferent dacă sunt copii sau adulți, cu handicap (grav, accentuat sau mediu) cu venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile monoparentale care au venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001;
    persoanele fără adăpost.

Totodată, potrivit OUG 63/2022, persoanele care se încadrează în mai multe categorii de mai sus, vor beneficia „de sprijinul aferent unei singure categorii din care fac parte la data acordării acestuia”. Există, însă, și o excepție. Anume, persoanelor vulnerabile cu venituri mici, ce nu câștigă mai mult de 1.500 de lei, li se cumulează sprijinul material.

Citeste si: Românii care vor primi noi ajutoare sociale! Anunț de ultim moment al ministrului Muncii: "Lucrăm la un nou pachet de măsuri"

Termenul de valabilitate al voucherelor emise de statul român

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni până la finalul anului 2022, iar sumele sunt valabile 12 luni, adică un an. Astfel, dacă o tranșă este încărcată în luna decembrie 2022, tichetele sunt valabile până în decembrie 2023.

Menționăm că voucherele pot fi folosite doar de beneficiari, însă, în situații excepționale pot fi folosite și de persoane apropiate. Atenție, doar împreună cu actul de identitate al posesorului cardului.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barem de corectare ISTORIE BAC 2022. Ministerul Educației publică baremul la Istorie, proba profilului la Bacalaureat 2022, sesiunea din august

Momente de tensiune pentru familia lui Alexandru Cumpănașu. Soția lui a fost transportată de urgență la spital: „Abia putea vorbi”

Prognoza meteo ANM, 17 august - 12 septembrie 2022. Specialiștii anunță un început de toamnă cu temperaturi de vară

Horoscop 6 Octombrie 2022. O zi a deciziilor și a schimbărilor

Se întâmplă chiar acum lângă România! NATO a luat decizia

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Examenul de permis se schimbă! Vești de ultima oră din Parlament

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies